(Leave) Space for Space | Morag Myerscough

KUNST PROGRAMMERING DOOR STICHTING NDSM-WERF
date
Amsterdam
12 May
to
30 Sep
2024
2024
Location
NDSM (Load Out)
Amsterdam

Een nieuw, kleurrijk kunstwerk van de Britse kunstenaar Morag Myerscough is deze zomer gelanceerd op NDSM, vlakbij de waterkant op de werf. Myerscough lanceerde eerder dit jaar een installatie op Coachella 2024.

Morag's werk op NDSM gaat over wat je ergens thuis doet voelen, in dit specifieke geval Amsterdam en Amsterdam-Noord. Tijdens vier interactieve workshops heeft ze bewoners gevraagd wat het thema sense of belonging voor hen betekent en zijn zinnen, woorden, associaties en ideeën gedeeld. De resultaten van de workshops vormden de inspiratie voor het uiteindelijke kunstwerk op NDSM's Load-Out (het grote plein naast Pllek). Woordkunstenaar Mahat Arab heeft een gedicht gemaakt bij het werk, geïnspireerd op de resultaten van de workshops. Dit gedicht kan worden gelezen en beluisterd in de installatie.

Dit kunstwerk is mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), Cultuurfonds, BPD Cultuurfonds, Vriendenloterij Fonds, de Gemeente Amsterdam, en sponsoring van Plug Verfgroothandel.

No items found.