NDSM Lusthof | Studio Ossidiana

KUNST PROGRAMMERING DOOR STICHTING NDSM-WERF
date
Amsterdam
5 Jul
to
31 Dec
2024
2025
Location
Entreekavel NDSM
Amsterdam

Maakt groen publieke ruimte betekenisvol? Met NDSM Lusthof vraagt Studio Ossidiana zich af wat een groene tuin op NDSM betekent, wanneer is een ‘publieke’ tuin toegankelijk en onder welke voorwaarden? Deze zomer onthult Stichting NDSM-werf ‘NDSM Lusthof’ op de locatie waar voorheen Sexyland te vinden was.

Lusthoven hebben een rijke geschiedenis als plaatsen die bedoeld waren om zintuigen te prikkelen. Tegelijk werden ze steeds meer een exclusieve plek voor de rijke eigenaren om het gewoel van de stad te ontvluchten. Een voorbeeld daarvan zijn de besloten Lusthoven aan de Vecht waar vroeger slechts de rijke Amsterdammers heen gingen. Met deze hedendaagse NDSM lusthof trekt Studio Ossidiana een parallel tussen de lusthoven van weleer en de binnentuinen van de huidige appartementencomplexen die vaak alleen toegankelijk zijn voor eigenaren of huurders.

NDSM Lusthof past binnen de missie van Stichting NDSM-werf om een permanente NDSM Cultuurwerf te creëren, met ruimte voor verbeelding van (inter)nationale makers.

Praktische informatie

NDSM Lusthof is doorlopend te bezoeken, zowel overdag als 's avonds. De planten binnen in de tuin zullen met de seizoenen meegroeien waardoor de tuin er anders uit zal zien per jaargetijde. NDSM Lusthof is alleen op specifieke momenten toegankelijk voor het publiek om binnen te treden. Op de rest van de dagen kan de tuin van buiten worden bekeken.

Opening vrijdag 5 juli

NDSM Lusthof wordt op vrijdag 5 juli om 17.30 feestelijk geopend in het bijzijn van Studio Ossidiana.

No items found.