Oproep: NDSM Open Call 2024

Stuur nu jouw idee in voor de NDSM Open Call!
date
Amsterdam
2 May
to
12 Jun
2024
2024
Location
NDSM
Amsterdam

Let op: deze open call is alleen voor kunstenaars, makers en organisaties die gevestigd zijn op NDSM.

De bekende NDSM Open Call gaat ook dit jaar weer van start! Kunstenaars, creatieven en organisaties met een werkplek op NDSM worden uitgenodigd om een voorstel in te dienen voor een nieuw, toegankelijk kunstproject op NDSM, binnen of buiten.

Met de NDSM Open Call willen Stichting NDSM-werf en Stichting Kinetisch Noord graag projecten ondersteunen die ontstaan zijn vanuit de creativiteit van de NDSM-gemeenschap. Of je nu ontwerpt, theater maakt, schildert, ambachten uitoefent, muziek maakt, of iets anders creëert, we horen graag welk kunstproject of cultureel initiatief je op NDSM wil realiseren. De oproep en inzending vindt plaats in 2024, en het project zelf wordt in samenspraak ergens 2025 gerealiseerd.

Benieuwd naar de voorgaande jaren? Lees het stuk NDSM Open Call: past, present, future nu in ons online magazine.

Doe je mee?

Alle ideeën zijn welkom, van een kort evenement zoals een voorstelling tot een langduriger project zoals een kunstinstallatie. Je kunt zowel buiten op de NDSM-werf als binnen in de NDSM-Loods je project realiseren. Als je gebruik wilt maken van specifieke plekken of objecten op het terrein, dan kan dat ook. Let er alleen op dat als je een locatie gebruikt die niet wordt beheerd door Stichting NDSM-werf (buitenterrein) of Stichting Kinetisch Noord (NDSM-Loods), je een intentieverklaring meestuurt waaruit blijkt dat de locatie of eigenaar akkoord gaat.

Stichting NDSM-werf en Stichting Kinetisch Noord stellen voor deze Open Call in totaal €20.000 beschikbaar. Uit alle inzendingen kiezen Stichting NDSM-werf en Stichting Kinetisch Noord samen met Jim Du Pan en Catarina Garcia (winnaars NDSM Open Call 2023) uiteindelijke winnaar(s). Dit kunnen ook meerdere inzendingen zijn, afhankelijk van het aangevraagde budget.

Stuur je idee in

Dus, wat voor kunstwerk wil jij op de NDSM-werf tot leven brengen? Dien je idee in vóór woensdag 12 juni 09.00 via opencall@ndsm.nl. Een voorstel bestaat uit de volgende onderdelen, samengevoegd in één PDF van max 4x A4:

- Wat: korte beschrijving project  

- Waarom: korte motivatie  

- Hoe: begroting + eventuele dekking

- Extra: CV en eventueel beeldmateriaal van projecten (mag ook een link naar website / Instagram zijn)

Lees van te voren deze bijlage door zodat je zeker weet dat je alle voorwaarden gelezen hebt. Vragen? Kom vooral langs tijdens het inloopspreekuur maandag 13 mei 15.00-16.00 of maandag 27 mei 15.00-16.00  of bij het kantoor van Stichting NDSM-werf (NDSM Plein 90-c). Voor meer informatie, kijk ook op onze website LINK of neem contact op met Ewa Scheifes: ewa.scheifes@ndsm.nl.

Achtergrond

NDSM is een plek voor kunst, cultuur en creatieve vindingrijkheid. Niet in de laatste plaats is dat te danken aan de zeer diverse en actieve gemeenschap van circa 400 kunstenaars die hun studio hebben in de NDSM Loods, onder één van de hellingen, bij Treehouse NDSM of elders op de werf. Voor hen is de NDSM vaak meer dan alleen een werkplek. Het charismatische, uitgestrekte terrein vormt tevens een inspiratiebron voor nieuwe kunstprojecten. Artistieke initiatieven die hieruit voortkomen hebben oog voor stedelijke onderstromen die een sporadische bezoeker vaak ontgaan, en om die reden zijn ze van grote waarde voor de identiteit van het gebied.

Zie ook een greep uit voorgaande winnende inzendingen op de afbeeldingen op deze pagina.

No items found.