UITGESTELD: Opening NDSM 3x3 Legacy Courts | PolyLester

KUNST EN SPORT PROGRAMMERING DOOR STICHTING NDSM-WERF EN 3X3 UNITES
date
Amsterdam
20 Apr
to
1 Apr
2024
2025
Location
Load Out (naast NDSM Treehouse)
Amsterdam
Twee nieuwe 3x3 Legacy Courts

De afgelopen twee jaar werd er volop gebasketbald op NDSM, door jong en oud, pro en amateur. Het tijdelijke 3X3 Unites veld dat er lag, geactiveerd voor en door jongeren uit Amsterdam-Noord, verdiende een upgrade. Vanuit de ambitie om 3x3 basketbal en andere urban sports een meer permanente plek op de werf te geven opent Stichting NDSM-werf samen met 3X3 Unites twee nieuwe 3x3 Legacy Courts voorzien van een grafisch patroon door de Amsterdamse kunstenaar PolyLester. De 3x3 courts hebben een patroon van oranje en blauwe banen die als stralen fungeren, geïnspireerd door de schaduwlijnen van omliggende gebouwen en objecten. Het contrast tussen de complementaire kleuren blauw en oranje zorgt ervoor dat de courts goed zichtbaar zijn. Naast de realisatie van de courts wordt er met PolyLester gewerkt aan een aansluitende monumentale kunstinstallatie over basketbalcultuur.

Het veld wordt de komende tijd doorlopend geactiveerd door 3X3 Unites opgeleide rolmodellen, 3X3 Leaders en de community uit Noord. Na de opleiding vanuit 3X3 Unites organiseren zij activiteiten en evenementen op het veld, enthousiasmeren ze de lokale gemeenschap om deel te nemen, delen ze geleerde life-skills en bewaken ze de kwaliteit van 'hun' speelveld.

Lancering

De officiële opening van de nieuwe basketbalvelden (origineel gepland op 20 april) is uitgesteld. Vanwege het slechte weer de afgelopen weken konden de velden niet worden geschilderd. Maar we laten ons niet kisten door het grillige Nederlandse weer! Meer informatie over een nieuwe datum voor de opening van de 3x3 Legacy Courts op NDSM volgt snel.

No items found.