Partners

Wij bedanken subsidiënten, fondsen en partners voor hun (structurele) ondersteuning en samenwerking:
Stichting NDSM-werf ontvangt voor 2021-2024 een vierjarige subsidie van het AFK - Amsterdams Fonds voor de Kunst. Daarnaast zoeken wij per kunst- en educatieproject ondersteuning bij samenwerkingspartners en fondsen.
Enkele samenwerkingspartners uitgelicht: NDSM Kinderatelier, Noordje, Amsterdam&Partners, sQuare, Vandejong Creative Agency, Treehouse NDSM, STRAAT museum, Over het IJ, Stichting Kinetisch Noord (NDSM Loods), NDSM Fuse, MACA, Beautiful Distress, Nieuw Dakota en evenementen-partners (o.a. festivals DGTL, ADE, No-Art, Lepeltje Lepeltje).
NDSM
Het NDSM gebied in Amsterdam Noord bestaat al ruim honderd jaar. Van industrie naar historische scheepsbouwkolos. Van industriële bouwwerf naar broedplaats voor pionierende kunst. De afgelopen decennia vestigden zich hier talloze makers, kunstenaars, culturele instellingen, programmerende horeca, nieuwe museale concepten en aansprekende initiatieven voor festival- en culturele evenementen.
Het uitgestrekte buitenterrein biedt ruimte voor verwondering, verbinding en experiment. Als vrije ruimte voor kunst en cultuur, maar ook als ruimte om rond te dwalen voor bewoners van de omliggende wijken en de vele bezoekers uit binnen- en buitenland. Samen maken ze van NDSM een onlosmakelijk geheel: een culturele broedplaats van de stad, en het bruisende hart van oude, nieuwe en toekomstige stadswijken.
Stichting NDSM-werf
Stichting NDSM-werf is in 2009 opgericht en heeft vanuit de gemeente de opdracht zorg te dragen voor zowel het fysieke beheer als de culturele ontsluiting van het buitengebied.
De stichting doet dit vanuit de overtuiging dat Amsterdam plekken als deze nodig heeft: waar oud en nieuw elkaar vinden, waar openbare ruimte echt van iedereen blijft en niet opgeslokt wordt door private belangen. Waar gestruind en geëxperimenteerd mag worden, waar plaats is voor cultuur en experiment. Waar festivals en veilige woonomgeving naast elkaar bestaan en waar erfgoed en vrije ruimte een stem geven aan geschiedenis en (tegen)cultuur.