Word vrijwilliger bij NDSM

De NDSM Cultuurwerf spreekt tot de verbeelding en is altijd in beweging.

NDSM is een unieke culturele plek in Amsterdam voor bezoekers uit de directe omgeving, uit de hele stad en ver daarbuiten. NDSM is de enige plek in Amsterdam waar industrieel erfgoed, kunst en cultuur, evenementen, festivals, maak-ruimte voor ambacht en kunst elkaar vinden.

Stichting NDSM-werf programmeert en beheert de buitenruimte van de 10 hectare grote voormalige scheepswerf. Een plek met een grote aantrekkingskracht waar bijzondere projecten en evenementen plaatsvinden. Om onze (kunst)programmering mogelijk te maken zoeken wij vrijwilligers met een liefde voor Amsterdam (Noord) en kunst- & cultuur die dit samen met ons willen. Zowel tijdens als na afloop van exposities hebben we enthousiaste vrijwilligers nodig.

Wil jij onderdeel zijn van deze unieke plek? Word onze vrijwilliger!

Het eerstvolgende project waar jij aan bij zou kunnen dragen is een grote kunstexpositie, die zowel buiten als binnen in de NDSM-loods te zien zal zijn. Van 16 december 2023 tot 18 februari 2024 presenteert Stichting NDSM-werf in samenwerking met Stichting Kinetisch Noord (NDSM-loods) de expositie: (Un)monumenting: ‘The Future Should Always Be Better’ op NDSM.
In deze groepsexpositie is werk te zien van 12 kunstenaars uit binnen- en buitenland, speciaal geselecteerd, gemaakt of aangepast aan de monumentale ruimte van NDSM. Dit is de eerstkomende kunstexpositie waar wij de inzet van vrijwilligers hard nodig hebben.

Wil jij een steentje bijdragen om NDSM cultureel nog meer op de kaart te zetten? Meld je aan via: [email protected]

Vermeld:

 • Naam
 • Telefoonnummer
 • Hoeveel dagen je beschikbaar bent

Wat zoeken we?

 • Vrijwilligers van minimaal 18 jaar;
 • Enthousiasme, betrokkenheid en inzet;
 • Beschikbaarheid van minimaal twee diensten tijdens de looptijd van de tentoonstelling (Un)monumenting tussen 17 december ‘23 en 18 februari ‘24 (di – zo: 11.00 – 18.00). De vraag naar beschikbaarheid hangt af van de benodigde inzet per project en wordt op projectbasis bepaald.

Als vrijwilliger bij NDSM kan je rekenen op:

 • T-shirt van Stichting NDSM-werf / NDSM Loods;
 • Kortingskaartjes voor exposities bij werfpartners zoals STRAAT;
 • Inzicht in wat Stichting NDSM-werf en de Loods zoal doen en wat er komt kijken bij de organisatie van kunstexposities en evenementen;
 • Inspirerende bijeenkomsten met team NDSM en mede-vrijwilligers voor en tijdens de kunstexposities;
 • Veel gezelligheid, ervaring en oneindig veel dankbaarheid ☺

Zeg het voort!
Ken je vrienden, kennissen, collega’s, buurvrouwen, buurmannen, broers of zussen die het leuk vinden om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Wijs hen dan op deze uitdaging! Vrijwilliger zijn bij Stichting NDSM-werf is hartstikke leuk, maar sámen is natuurlijk nog veel leuker!  Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan naar: [email protected]

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.