Winnaar NDSM Open Call bekend

OPEN CALL DOOR STICHTING NDSM-WERF I.S.M. STICHTING KINETISCH NOORD

Het project ‘Under Pressure’ van Catarina Garcia en Jim Du Pan is de winnaar van de NDSM Open Call dit jaar! Het project bestaat uit een stalen bol waar langzamerhand planten omheen groeien, de bal wordt van binnenuit verlicht met LED en komt aan de grote kraan op NDSM te hangen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Faralda Crane Hotel. Met de Open Call richten Stichting NDSM-werf en Stichting Kinetisch Noord (NDSM Loods) zich op initiatieven die voortkomen uit de zogenaamde ‘voedingsbodem’ van de NDSM. De jury bestond dit jaar uit Louis Pirenne – Projectleider kunst & cultuur Amsterdam-Noord, Tanja Karreman – oud-directeur Nieuw Dakota, Petra Heck en Ewa Scheifes – Stichting NDSM-werf en Mariska Middendorff – Kinetisch Noord. Het streven was het project zomer ’23 te realiseren op de werf, maar doordat het productieproces complexer bleek dan voorzien is besloten dit uit te stellen naar april ’24. We keep you posted!

OPDRACHT 

Met de NDSM Open Call richten Stichting NDSM-werf en Stichting Kinetisch Noord (NDSM Loods) zich op initiatieven die voortkomen uit de zogenaamde ‘voedingsbodem’ van de NDSM. We roepen ontwerpers, theatermakers, beeldend kunstenaars, ambachtslieden, uitvinders, musici en andere creatieven uit de werfgemeenschap op om een voorstel in te dienen voor kunstprojecten en culturele initiatieven die zij op het NDSM-terrein willen realiseren.

De opdracht van dit jaar was: stuur een idee in voor een kunstproject (een installatie, performance of interventie, alles mag) in de publieke ruimte op NDSM. Wat wil jij graag maken of laten zien? Het project mag overal op de werf gesitueerd zijn, in de openbare ruimte van NDSM of binnen in de loods.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.