Werkzaamheden NDSM-Oost dec 2017-maart 2018

Bron: Gemeente Amsterdam

Vanaf begin december tot ongeveer half maart 2018 zullen er werkzaamheden plaatsvinden op het deel van het NDSM-plein tussen Noorderlicht / de Gewoonboot en de Y helling.

Herinrichting plein – toelichting op het ontwerp
Vanaf 1 december mag de aannemer in opdracht van de gemeente starten met het plegen van groot onderhoud aan het plein. De exacte startdatum is nog niet bekend. Er zijn veel betonplaten stuk en om ongelukken te voorkomen worden deze vervangen. Platen die nog goed zijn worden opnieuw gebruikt. Een deel van de betonplaten wordt vervangen door klinkers. Dit maakt het mogelijk om zonder schade evenement-tenten te plaatsen. Tentharingen hoeven dan niet meer door de betonplaten te worden geslagen.

Nieuwe elementen zijn een bestratingsstrook met gebakken klinkers en het bijplaatsen van (extra) kielblokken als zitelementen aan de zijde van Noorderlicht en de Gewoonboot. Omdat de grond onder de huidige bestrating verontreinigd is, wordt de bodem ter plaatse gesaneerd. Ook wordt een vuil-waterriolering aangelegd.

Kapvergunning voor 1 boom
Oorspronkelijk zou ten behoeve van dit plan een fors aantal bomen moeten wijken. Omdat dit veel weerstand opriep, is dit heroverwogen en is de daarvoor verleende kapvergunning ingetrokken. Eén boom staat echter op een plek waar de grond zwaar verontreinigd is. Om de bodem ook hier te kunnen saneren, wordt/is voor deze boom een kapvergunning aangevraagd. Ook bijgaande tekening is de betreffende boom een kapvergunning aangevraagd. De andere bomen in de groenstrook blijven gewoon staan.

Bereikbaarheid en geluidsoverlast
Tijdens de werkzaamheden zijn Noorderlicht, de Gewoonboot en de schepen aan de nabije kades en pieren minder goed bereikbaar. Met deze partijen zal de gemeente de komende weken individuele afspraken maken over de bereikbaarheid.

De ateliers onder de Y helling blijven normaal bereikbaar en toegankelijk tijdens de werkzaamheden. Naast de beperkte bereikbaarheid bestaat de hinder uit geluidsoverlast door graaf-, dril en bestratingswerkzaamheden.

Werktijden
De werkzaamheden vinden plaats op doordeweekse dagen tussen 07.00-18.00 uur. In het paasweekend (1 april 2018) start het nieuwe evenementenseizoen. Het werk moet klaar zijn als de opbouw van het evenement begint.

Voor meer informatie en contact ga naar www.amsterdam.nl/ndsm

 

 

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.