Valtifest gaat door onder nieuwe eigenaar Vault Events

(Bron: Parool, door Josien Wolthuizen)

Valtifest heeft een nieuwe eigenaar. Het begin deze maand failliet verklaarde festival wordt overgenomen door Vault Events.

Het festival, dat op 9 september plaats zou vinden op de NDSM-werf, kan daardoor gewoon doorgaan. Door de korte termijn tussen de overname en het festival zal het wel op een andere locatie zijn en een kleinere opzet hebben. Welke locatie dat zal zijn, is nog niet bekendgemaakt. Of de line-up intact blijft of dat ook namen worden geschrapt is eveneens onbekend. De drieduizend gekochte kaarten blijven geldig.

De nieuwe eigenaren laten in een persbericht weten ‘er alles aan te zullen doen Valtifest tot een fantastisch evenement te maken’. “We willen ervoor zorgen dat het de kwaliteit, uniekheid en gekte behoudt waarmee het ooit tot een van de belangrijkste festivals is geworden. Valtifest hoort bij Amsterdam en zal daarom ook in de toekomst traditiegetrouw het feest zijn dat het festivalseizoen afsluit. Hierna gaan wij ons richten op Valtifest 2018.”

Vault Events, dat onder meer Wasteland organiseert, heeft Valtifest overgenomen namens een groep vrienden ‘die het festival een warm hart toedraagt’. Ze willen naar eigen zeggen het bijzondere karakter van het event behouden en verwachten er nog mooie edities aan toe te kunnen voegen. Uit wie de groep vrienden bestaat is niet bekendgemaakt.

2000 kaarten 
Curator Luc Rijzewijk laten weten dat er meerdere partijen geïnteresseerd waren in Valtifest. “We hebben toch voor Vault Events gekozen omdat het een bekende naam is in de evenementenwereld. We achten de kans daardoor groot dat ze in staat zijn op zo’n korte termijn een festival op poten te kunnen zetten.”

Valtifest werd op 1 augustus door de rechter failliet verklaard. Tegenvallende verkoopcijfers vorig jaar lagen aan het faillissement ten grondslag. Voor de editie in 2016 werden tweeduizend kaarten minder verkocht dan begroot, waardoor de organisatie bijna zeventigduizend euro verlies draaide. Begin dit jaar wachtten nog zeker veertig van de zestig artiesten op hun geld. Het is niet bekend of en hoeveel ze daarvan inmiddels gekregen hebben.

Peter van der Meulen, eigenaar van Meubel Stukken waar Valtifest onderdeel van uitmaakte, is niet bereikbaar voor commentaar. Ook Vault Events was woensdagavond niet bereikbaar voor een reactie.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.