Vacinatielocatie op de NDSM-werf

Sinds 29 april heeft GGD Amsterdam de derde vaccinatielocatie, in de Scheepsbouwloods op de NDSM-werf geopend. Deze plek is gekozen vanwege de goede bereikbaarheid. Kunstenaars zorgen voor een bijzondere aankleding van deze locatie, waar 400 prikken per dag gezet kunnen worden.

Praktische informatie

Naast de RAI in Zuid en de Calandhal in Nieuw-West is de NDSM-loods de derde vaccinatielocatie in Amsterdam. De locatie is goed bereikbaar voor zowel automobilisten als voor fietsers en voetgangers die met de pont uit het centrum komen. De enorme loods is al bijna 20 jaar de thuisbasis van een grote groep kunstenaars. Zij zorgen voor een bijzondere aankleding van de locatie. Daardoor krijgt de vaccinatielocatie de sfeer die past bij deze industriële én creatieve omgeving.

84.000 prikken per week

De GGD start op de nieuwe locatie met 400 vaccinaties per dag en breidt dat aantal uit als er meer vaccins beschikbaar komen. Het vaccineren gebeurt 7 dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur. De maximale capaciteit van de 3 vaccinatielocaties samen is 84.000 vaccinaties per week. Zodra het Rijk meer vaccins levert, kan de GGD meer prikken zetten.

Op uitnodiging

U kunt zich alleen laten vaccineren op uitnodiging. Mensen geboren in 1954 en eerder mogen nu een afspraak maken via coronatest.nl. Het RIVM stuurt de uitnodiging ook nog per post. U kunt zelf een afspraak maken voor de locatie waar u gevaccineerd wilt worden. In Amsterdam kan dat dus vanaf 29 april in de RAI, de Calandhal en de NDSM-loods. Naast de loods is een ruim parkeerterrein waar verkeersregelaars automobilisten de weg wijzen. Voor fietsers en wandelaars heeft de GGD routes naar de vaccinatielocatie aangegeven, ook vanaf de pont (halte NDSM).

Volgorde van vaccinatie

Op de website van de GGD kunt u precies zien welke groepen op dit moment aan de beurt zijn voor vaccinatie.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.