Vervuld: vacature Programmamaker Kunst & Cultuur / Creatief Producent

Stichting NDSM-werf zoekt een Programmamaker Kunst & Cultuur / Creatief producent (28 à 32 uur)

De NDSM-werf in Amsterdam Noord is een ruig, avontuurlijk en iconisch gebied aan de noordelijke oever van het IJ. Je kent ons waarschijnlijk als evenementenlocatie van festivals als DGTL, Over het IJ of The Next Web. Of misschien ben je naar een van de bijzondere kunstwerken of met Koningsdag naar Vrijhaven geweest. En anders heb je vast eens een bezoekje gebracht aan de vele creatieve ondernemingen, Sociëteit Sexyland of de IJ-Hallen.

De NDSM-werf was vroeger het rafelige randje van de stad. Nu er steeds meer rondom de werf gebouwd wordt, verandert het langzaam in een industrieel stadspark, een concrete jungle. En Stichting NDSM-werf zorgt ervoor dat dit historische stukje Amsterdam, met zijn unieke uitstraling, beheerd en bewaard wordt. Daarnaast programmeren wij het buitengebied van de werf, wat zo’n 10 hectare telt, door spraakmakende kunstwerken en culturele projecten naar het terrein te halen. Tot slot faciliteren we de festivals en evenementen die hier door het jaar heen plaatsvinden.

Wij geloven dat een publieke creatieve plek als de NDSM-werf voor kunst, evenementen en recreëren een onmisbaar onderdeel is van Amsterdam en dat kunst en cultuur helpen bij het verbinden van haar inwoners. Met onze programma’s spelen we in op het creëren van een spannende, duurzame en inclusieve plek.

Stichting NDSM-werf is een kleine dynamische organisatie met korte lijnen, waar we veel zelf doen en met een grote betrokkenheid bij het gebied. We zoeken een creatief producent die houdt van een ruig terrein en graag uiteenlopende kunstprojecten in de openbare ruimte realiseert. Iemand met affiniteit voor projecten buiten de traditionele museale context.

Als programmamaker / creatief producent:

  • Zorg je voor een goede totstandkoming van vernieuwende kunstprojecten en culturele programma’s, die nieuwe, brede doelgroepen weten aan te trekken.
  • Je bent verantwoordelijk voor de praktische organisatie van het kunstproject. Hiernaast kun je programmaonderdelen en kunstprojecten initiëren binnen de inhoudelijke programmalijnen;
  • Je hebt affiniteit met multidisciplinaire kunstprojecten en kunst in de openbare ruimte;
  • Je bent enthousiasmerend, een echte aanpakker en weet je plek te vinden in een kleine organisatie én in de dynamiek van een grote, diverse werfgemeenschap.
  • Je onderzoekt de haalbaarheid van projecten, maakt draaiboeken en bewaakt begrotingen. Daarnaast lever je een bijdrage aan het opstellen van subsidieaanvragen en het begeleiden van fondsenwerftrajecten.
  • Je bent contactpersoon naar kunstenaars, externe projectleiders en leveranciers. Je werkt nauw samen met de curator en de communicatiemanager.

Stichting NDSM-werf streeft naar een inclusieve organisatie, waarin we diversiteit omarmen. We stimuleren een frisse, open en enthousiaste blik. Wij bieden een dynamische functie waarin je veel kunt leren over de rol van kunst binnen een spannend gebied in ontwikkeling. Op onze beurt leren wij ook graag van jou en komen we graag tot nieuwe inzichten. De organisatie van de Stichting NDSM-werf bestaat uit een klein betrokken team dat voor bepaalde programma’s wordt uitgebreid. Het betreft een dienstverband van 28 à 32 uur per week voor in eerste instantie een periode van 12 maanden. Meer informatie over de functie is verkrijgbaar bij Petra Heck: [email protected].

Als je geïnteresseerd bent in de functie, stuur dan je sollicitatie uiterlijk 5 januari 2020, naar [email protected] ter attentie van Josan van der Storm, onder vermelding van ‘Vacature Programmamaker’. Je sollicitatie (brief, cv en een voorbeeld van een project waar je aan gewerkt hebt en waar je trots op bent) dient samengevoegd te worden in één PDF die als volgt is opgeslagen: voornaam_achternaam.

De eerste interviews zullen worden gehouden tussen 13 en 17 januari 2020.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.