[Gesloten] Vacature Eventmanager

De NDSM-werf in Amsterdam Noord is een ruig, avontuurlijk en iconisch gebied aan de noordelijke oever van het IJ. Stichting NDSM-werf programmeert het buitenterrein van de werf met festivals, evenementen, spraakmakende kunstwerken en culturele projecten; en verzorgt het beheer van het terrein. Je kent ons waarschijnlijk als evenementenlocatie van festivals als DGTL, Over het IJ of The Next Web. We zijn op zoek naar een enthousiaste, proactieve en ervaren Eventmanager (m/v/x) die het profiel kan verbreden. 

De NDSM-werf was vroeger het rafelige randje van de stad. Nu er steeds meer rondom de werf gebouwd wordt, verandert deze  langzaam in een binnenstedelijke locatie. Door het veranderen van de omgeving zal ook onze evenementen portfolio moeten meegaan in deze veranderingen. Met jouw ervaring in en visie op de evenementenindustrie speel jij een belangrijke rol in deze transitie. Daarnaast ben je als event manager verantwoordelijk voor de verhuur van het buitenterrein van de NDSM-werf Oost en zet je nieuwe partnerschappen op. Je vertegenwoordigt de Stichting naar buiten toe, kijkt met partners naar de mogelijkheden en schakelt aan de andere kant met leveranciers en productie. Je bouwt mee aan acquisitiestrategie en voert deze tevens uit. Je begeleidt producties van A tot Z; vanaf het eerste contact tot het evenement zelf, de aftersales en de bijbehorende administratieve taken. Je leidt vol enthousiasme de locatie bezichtigingen op NDSM en onderhoudt relaties met klanten, partners en leveranciers.

Stichting NDSM-werf is een kleine dynamische organisatie met korte lijnen, waar we veel zelf doen en met een grote betrokkenheid bij het gebied. We zoeken een event manager die bij NDSM passende evenementen kan binnenhalen om zo het profiel te verbreden. Je hebt een sterke affiniteit met de creatieve/culturele/festival sector, houdt van experiment, maar hebt ook een sterk ontwikkeld commercieel en strategisch inzicht. Daarnaast bezit je bewezen organisatorische kwaliteiten, ben je flexibel en zie je problemen als oplosbare uitdagingen. Je bent een teamplayer en communiceert even makkelijk met organisatoren als uitvoerders. 

Als Eventmanager:

 • zorg je voor het uitbreiden en diversifiëren van het evenement portfolio;
 • zorg je voor het opstellen en uitvoeren van een jaarprogramma voor verhuur en evenementen.
 • doe je aan acquisitie van nieuwe klanten en partners;
 • houdt je je bezig met accountmanagement voor bestaande relaties en partners;
 • stem je af met relevante gemeentelijke stakeholders over vergunningen en locatieprofiel;
 • begeleidt je producties en evenementen;
 • vertegenwoordig je Stichting NDSM-werf bij relevante overleggen binnen en buiten de werf.

Vereisten

 • 3-5 jaar ervaring in de organisatie en/of verkoop van evenementen in de commerciële of culturele markt;
 • ervaring met het organiseren van evenementen of begeleiden van producties;
 • netwerk in de festivalwereld of evenementenbranche is een pré;
 • goede beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
 • zakelijke instelling en onderhandelingsvaardigheid;
 • interesse in kunst, festivals en cultuur;
 • aantoonbare organisatorische capaciteiten;
 • woonachtig in metropoolregio Amsterdam.

Stichting NDSM-werf is een inclusieve organisatie, waarin we diversiteit omarmen. We stimuleren een frisse, open en enthousiaste blik. De organisatie bestaat uit een klein betrokken team dat voor bepaalde programma’s wordt uitgebreid. Het betreft een functie van 24 uur tot 32 uur per week – te bepalen in onderlinge afstemming. Meer informatie over de functie is verkrijgbaar bij Tim Vermeulen via [email protected]

Als je geïnteresseerd bent in de functie, stuur dan je sollicitatie voor 10 juli a.s., naar [email protected] ter attentie van Tim Vermeulen, onder vermelding van ‘Vacature Event Manager’. Je sollicitatie (bestaand uit een motivatie, cv en een voorbeeld van een festival of event dat je naar NDSM wilt halen) dient samengevoegd te worden in één PDF die als volgt is opgeslagen: voornaam_achternaam.

De eerste interviews zullen worden gehouden tussen 12 en 15 juli 2021. 

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.