Vacature Communicatiestagiair(e)

Stichting NDSM-werf is op zoek naar een communicatiestagiair(e) voor 32 uur per week voor een periode van minimaal 4 maanden / 6 maanden.

De NDSM-werf in Amsterdam Noord is een ruig, avontuurlijk en iconisch gebied aan de noordelijke oever van het IJ. Je kent ons waarschijnlijk als evenementenlocatie van festivals als DGTL, Over het IJ of Encore. Of misschien ben je naar een van de bijzondere kunstwerken of met Koningsdag naar Vrijhaven geweest. En anders heb je vast eens een bezoekje gebracht aan Sexyland of de IJ-Hallen. De NDSM-werf was vroeger het rafelige randje van de stad. Nu er steeds meer rondom de werf gebouwd wordt, verandert het langzaam in een industrieel stadspark, een concrete jungle. En Stichting NDSM-werf zorgt ervoor dat dit historische stukje Amsterdam, met zijn unieke uitstraling, beheerd en bewaard wordt. Daarnaast programmeren wij het buitengebied van de werf, wat zo’n 10 hectare telt – denk aan 6 voetbalvelden, door toffe kunstwerken en culturele projecten naar het terrein te halen. Tot slot faciliteren we de festivals en evenementen die hier door het jaar heen plaatsvinden. Deze tijd is extra spannend, omdat we nu druk bezig zijn met radicale vergroening op de werf en we graag een proeftuin willen zijn voor evenementen in de stad in ‘het nieuwe normaal’.

Met onze programma’s spelen we in op het creëren van een spannende, duurzame en inclusieve plek. Communicatie speelt een belangrijke rol bij het inspireren en activeren van onze doelgroep. Word jij hier enthousiast van? Dan is een stage bij de NDSM-werf iets voor jou!

“Waarom dan?”, vraag je?

Omdat je samenwerkt met het hele team bestaande uit o.a. de curator, programmamaker en natuurlijk de marketing & communicatiemanager.

Omdat je gaat bijdragen aan het online magazine op ndsm.nl. Je maakt zelf content voor de diverse rubrieken (of bedenkt je eigen rubriek) en weet dit bij een zo breed mogelijk publiek te pluggen! Denk aan interviews met kunstenaars op de werf, reviews van evenementen, fotoreportages, onze podcast NDSM X… Je wordt ook uitgenodigd om mee te denken over campagnes van Vrijhaven tot de Museumnacht. Er gebeurt veel op de werf, dus geen dag is hetzelfde!

Goed om te weten: je werkt in een ontspannen kantoor op de werf, met een superchill uitzicht:

Nice toch?

Als stagiair(e)…

 • Beheer je de contentkalender en zorg je ook dat deze gevuld wordt (voor de website, nieuwsbrief en social media). Je schroomt niet om de input hiervoor op te halen binnen het team.
 • Help je met het analyseren van resultaten van o.a. bezoekcijfers, nieuwsbrieven en social media en zie je interessante verbanden.
 • Heb je veel contact met partners: drukkers, ontwerpers en de werfgemeenschap. Je belt, mailt en gaat mee naar gesprekken (goed voor je netwerk!).
 • Rapporteer je aan de marketing & communicatiemanager, maar draag je bij aan verschillende projecten binnen de NDSM-werf, zo leer je snel alle facetten kennen en ben je met iedereen in contact.
 • Kun je goed samenwerken in een team, maar werk je ook graag zelfstandig.

 

Onze ideale stagiair(e) ziet er (ongeveer) zo uit:

 • Je hebt een brede interesse: je staat open voor muziek, film, sport, theater, duurzaamheid of kunst.
 • Je bent ingeschreven bij een (relevante) HBO- of WO-opleiding.
 • Je kunt goed uit de voeten met Word, Excel en Powerpoint.
 • Je kunt snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden en de verschillende samenwerkingspartners van de NDSM-werf.
 • Je vindt het leuk om te schrijven en hebt hier ook al ervaring mee.
 • Je stapt gemakkelijk op iemand af en vindt het geen probleem om de telefoon op te pakken.
 • Je werkt nauwkeurig.
 • Je bent niet bang om initiatief te nemen en eigen ideeën voor te leggen en uit te voeren.
 • Ervaring met het Adobe pakket (InDesign/Illustrator/Photoshop) is een pré
 • Het liefst ben je 32 uur beschikbaar, maar dat kan in overleg.
 • 🦄.

Wij kunnen het ons niet voorstellen, maar twijfel je nog? Lees dan hier hoe Julia haar stage bij NDSM heeft ervaren.

Stichting NDSM-werf streeft naar een inclusieve organisatie, waarin we diversiteit omarmen. We stimuleren een frisse, open en enthousiaste blik. Wij bieden een dynamische functie waarin je veel kunt leren over de rol van kunst binnen een spannend gebied in ontwikkeling. Op onze beurt leren wij ook graag van jou en komen we graag tot nieuwe inzichten. De organisatie van de Stichting NDSM-werf bestaat uit een klein betrokken team dat voor bepaalde programma’s wordt uitgebreid.  Meer informatie over de functie is verkrijgbaar bij Eric Seleky: [email protected].

Als je geïnteresseerd bent in de functie, stuur dan je sollicitatie uiterlijk 6 september 2020, naar [email protected] ter attentie van Josan van der Storm, onder vermelding van ‘Stage Communicatie’. Je sollicitatie (brief en CV en eventueel een voorbeeld van een verhaal, blog, vlog, interview waar je aan gewerkt hebt en waar je trots op bent) dient samengevoegd te worden in één PDF die als volgt is opgeslagen: voornaam_achternaam.

 

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.