Train jouw kunstbrein in de This Mobile Art Gym @NDSM

Als warming up voor This Art Fair staat This Moble Art Gym 6 augustus op de NDSM-werf!

Twee weken voor This Art Fair, rijdt een mobiele kunsttentoonstelling in de laadruimte van een vrachtwagen door de zeven stadsdelen van Amsterdam. This Mobile Art Gym is een letterlijke warming up voor de kunstbeurs. In deze culturele sportschool met werk van deelnemers van This Art Fair wordt het creatieve brein getraind door kunst te bekijken en te maken.

Het project in de aanloop naar de kunstbeurs laat zien dat kunst helemaal niet elitair, moeilijk of ontoegankelijk hoeft te zijn. Dat je niet per se naar een galerie of een museum hoeft om naar kunst te bekijken en te kopen, maar dat kunst net zo goed te zien kan zijn in een truck op een plein in Nieuw West of middenin een park in Zuid.

This Mobile Art Gym is meer dan een rijdende tentoonstelling alleen. Kunstenaars Pip Passchier en Maarten Bel dagen bezoekers van alle leeftijden uit om hun rechterhersenhelft te trainen. Zij werken ook een gratis educatieprogramma uit waar kinderen van 6 t/m 12 jaar hun creativiteit kunnen ontwikkelen. Klik hier voor meer info en practische informatie.

Over This Art Fair

This Art Fair vindt plaats van 26 t/m 29 augustus 2021. Tijdens This Art Fair tonen meer dan 100 individuele beeldend kunstenaars hun werk. De kunstenaars presenteren en verkopen hun werk in individuele stands. Zowel binnen als buiten de Kromhouthal worden sculpturen en installaties tentoongesteld.

De basis van This Art Fair wordt gevormd door de solopresentaties van individuele kunstenaars. De beurs biedt kunstenaars de mogelijkheid om op een professionele en georganiseerde manier zelfstandig hun kunst te presenteren en te verkopen. Zo doende biedt This Art Fair een alternatief voor de traditionele businessmodellen in de kunstwereld, waarin galeries en kunsthandelaren een essentiële rol spelen.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.