Toch nieuw onderzoek naar kabelbaan over het IJ

De mogelijkheid om een kabelbaan over het IJ aan te leggen was een beetje naar de achtergrond verdreven maar is toch nog niet van tafel geveegd. Er wordt alsnog een vervolgonderzoek gedaan naar de mogelijkheden.

Het onderzoek focust zich op een mogelijke verbinding tussen de NDSM-werf en de Houthavens en mogelijk ook de Isolatorweg. De benodigde 250.000 euro voor het onderzoek wordt opgehoest door het Amsterdams Havenbedrijf, Arcadis, Nstudio, Heren2, Zadelhoff Beheer en VDL Groep, schrijft het Algemeen Dagblad.

Ook de gemeente draagt 12.500 euro bij, net als de Vervoersregio Amsterdam. De gemeente moet met de nieuwe wijk Haven-Stad (40.000 tot 70.000 woningen) in het achterhoofd op zoek naar nieuwe ov-verbindingen.

Bedenkers Bas Dekker en Wim Wessels kwamen in 2015 al op de proppen met het idee maar zagen tot hun teleurstelling dat de gemeente koos voor twee bruggen. ‘Wij zagen de kansen van een kabelbaan natuurlijk al langer, maar het is mooi dat we dit nu met deze coalition of the willing inhoudelijk verder gaan uitwerken’, zeggen ze tegen de krant.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.