Welke festivals kun je dit jaar verwachten op NDSM?

Naast kunstinstallaties en culturele programmering is de NDSM-werf ook een thuishonk voor meerdere (grootschalige) festivals in de zomerperiode. In dit artikel lees je welke evenementen er in 2023 gaan plaatsvinden. Ben je op zoek naar practische informatie omtrent evenementen? Check dan deze pagina voor festival data, locaties, opbouwtijden, en hoeveelheden bezoekers.

DGTL – 7, 8, 9 april

Dit festival seizoen trapte als vanouds af met DGTL, een EDM festival met zowel gevestigde als beginnende DJ’s. Al tien jaar vullen de tunes van DGTL de werf tijdens het paasweekend en door de timing vroeg in het jaar wordt dit festival door werfgemeenschap liefkozend als de Nederlandse aftrap van het seizoen gezien.

NDSM Vrijhaven – 27 april

Op 27 april kleurt de NDSM-werf oranje en kun je genieten van een ouderwets gezellige koningsdag voor jong en oud. Ook dit jaar was het ontzettend genieten tijdens de grootste kindervrijmarkt van Amsterdam, het NK Stoelendansdisco, het live podium bij Pllek en nog veel meer. Zien we jou volgend jaar ook weer op de werf tijdens koningsdag?

Pleinvrees festival – 27 mei

Op 27 mei keert Pleinvrees terug naar NDSM. Ook dit festival is al jaren een vaste naam in de evenementenkalender, met groovy beats, prachtige outfits, en een heerlijke sfeer.

Festifest – 10 juni

Festifest is een kleiner festival dat plaatsvind bij Noorderlicht. Tijdens Festifest kun je optimaal genieten van het uitzicht over het IJ terwijl je een dansje waagt op fenomenale muziek of een hapje scoort met je gezicht in de zon. Of zoals ze het zelf omschrijven: goede muziek, lekker eten, alleen maar vrienden, een tap die nooit opdroogt en uiteraard een zonnetje – want die schijnt altijd bij Noorderlicht! Omdat dit jaar Noorderlicht wordt verbouwd zal het festivl terrein er iets anders uitzien dan voorgaande jaren, maar nog altijd prima dansbaar, dat garanderen we!

Tropikali – 11 juni

Voor de vijfde keer kleurt Tropikali dit jaar de NDSM-werf. Dit LHBTIQ+ friendly festival gaat over jezelf kunnen uiten het zij in een prachtige festivaloutfit, het zij in geweldige dance-moves, of op elke andere manier! Dit jaar heeft Tropikali zelfs een speciaal festival nummer uitgebracht dat je hieronder kunt beluisteren, het bijbehorende artwork is gemaakt voor middel van AI!

Over het IJ Festival  – 14 t/m 22 juli

Over het IJ is een culturele organisatie die het hele jaar door avontuurlijke kunstproducties maakt. Maar de jaarlijkse klapper is in de vorm van hét theaterfestival van Amsterdam: Over het IJ Festival. Voor dit jaar heeft Over het IJ besloten om zich meer dan ooit te richten op de nieuwe generatie makers die zich verhouden tot de veranderende stad in de bekende context van locatie theater. Het festivalhart wordt dit jaar gehost door Café Noorderlicht.

Opening Grachtenfestival – 11 augustus

Tijdens het Grachtenfestival  verassen jonge musici van over de hele wereld met hun eigen muzikale verhaal. Het hele festival loopt van 11 t/m 20 augustus door de hele stad Amsterdam, maar de opening kun je dit jaar beleven op NDSM. Het festival thema dit jaar is: “De toon verandert, de muziek blijft”. Meer informatie over dit evenement op NDSM volgt binnenkort!

Circusbende – 31 augustus t/m 3 september

Met Circusbende ben je verzekerd van een spectaculaire avond vol acrobatiek en sensatie voor jong en oud. Naast de circusacts is er ook live muziek en kun je heerlijk eten en drinken in het festivaldorp. Circusbende festival op NDSM is gratis te bezoeken.

Concertgebouw orkest op NDSM – 8 september

Al ruim 130 jaar behoort het Concertgebouworkest met zijn beroemde klank tot de absolute wereldtop en dit jaar strijken (snap je, want strijkers?) ze neer op de Y-helling van de NDSM-werf voor een intiem openluchtconcert. Een zwoele zomeravond met prachtige klanken die het industriële terrein verfijnen. Meer informatie volgt binnenkort!

ADE Into The Woods – 20 + 21 oktober

De klassieker op de werf Into The Woods tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) gaat ook dit jaar weer plaatsvinden. Tijdens Into The Woods wordt NDSM veranderd in een soort droomlandschap waar je kunt verdwalen tussen de podia. Naast gevestigde en upcoming DJ’s kun je ook genieten van live muziek bij het live-podium. Into The Woods is de seizoenssluiter en daarmee het laattse grootschalige evenement op de werf voor 2023.

 

ADE Hangover – 22 oktober

De ADE Hangover is een cadeautje aan Amsterdam. Na een hele week ADE gekte kunnen we namelijk ons heel goed voorstellen dat je even een chill-moment nodig hebt. Hiervoor is de ADE Hangover het beste evenement: een platenmarkt, gemoedelijke muziek, jacuzzi’s, kortom alles wat je nodig hebt om even te unwinden na een week ADE. de Hangover is gratis te bezoeken voor alle Amsterdammers!

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.