Wat is de rol van kunstenaars in het inclusief maken van publieke ruimte? In gesprek met Selby Gildemacher

Vanuit studio Erik’s House in de Y-helling spreken wij voor de podcast NDSM X met diverse gasten, zoals kunstenaars en creatieven. Voor deze aflevering spreken programmamaker Ewa Scheifes en curator Petra Heck met kunstenaar en radiomaker Selby Gildemacher.

Deze aflevering praten we over de rol van kunstenaars in het gentrificatiedebat en hoe kunst in de publieke ruimte inclusief wordt. Te gast is Selby Gildemacher, een van de oprichters van Hackers & Designers, lid van het Stadscuratorium Amsterdam en radiomaker bij Radio Noord Amsterdam. Je kunt hem wellicht ook kennen als ‘de kunstenaar die bejaarden wast’, al is dat een beetje tegen wil en dank. Hij doet onderzoek voor zijn kunstprojecten in zijn eigen buurt, naar de mensen die er wonen en vervolgens werkt hij met diezelfde mensen ook samen om de projecten te realiseren.

Je kunt de podcast beluisteren via Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify. Vergeet je niet te abonneren op de podcast en wil je reageren? Stuur ons dan een berichtje via [email protected].NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.