Videoserie | Vroeger op Vrijdag – Kraan 13

In de nieuwe serie ‘Vroeger op Vrijdag’ schijnen we een licht op het niet-zo-verre scheepsbouw verleden van de NDSM-werf. Tussen 1894 en 1979 werden op NDSM o.a. vrachtschepen en tankers gebouwd. In 1950 was het zelfs de grootste scheepswerf van Europa! Reden genoeg dus om de geschiedenis in te duiken en op zoek te gaan naar verhalen van vroeger.

Dit doen we samen met Ruud van Stichting NDSM Herleeft. Teus en Robin gaan samen met hem de werf op. Ruud werkte sinds 1962 op de NDSM-werf en weet alles over hoe het er vroeger op de werf aan toe ging. In aflevering 1 bezochten we de Blauwdruk, het museum van Stichting NDSM-Herleeft waar allerlei artefacten van de oude scheepswerf te zien zijn. 

In deze tweede aflevering gaat @teus.hagen in de koude wintermaanden met Ruud langs de eye-catcher van de werf: Kraan 13, ook wel bekend als de Faralda kraan. Wat nu een hotel met drie luxe suites is, was vroeger een helper in het bouwen van de schepen op de Y-Helling. Ruud vertelt je alles over de kraan en haar rijke historie op de NDSM-werf.

Stay Tuned, het derde deel van deze serie komt binnenkort jouw kant op!

meer verhalen van stichting herleeft

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.