On(der)belichte verhalen van vroeger worden zichtbaar op NDSM | In gesprek met belit sağ

In deze aflevering van NDSM X schuift beeldend kunstenaar en docent belit sağ (1980, Turkije, zij/hen) aan en vertelt ons alles over haar nieuwe werk op de werf ‘An-sisters [NDSM]’

Met ‘An-sisters [NDSM]’ belicht sağ verborgen verhalen en strijd van vrouwelijke Turkse textielarbeiders op de voormalige scheepswerf van NDSM en daarbuiten. Hiervoor interviewden zij verschillende vrouwen en doken verschillende archieven in om licht te schijnen op deze veelal onzichtbare individuen door de generaties heen. Al deze verhalen komen samen in een videografische installatie op NDSM die vanaf 5 november (Museumnacht) een maand lang te zien zal zijn op de werf. Wat vertellen de verhalen van deze vrouwen ons over de geschiedenis van NDSM en van Nederland? En hoe vloeien ze samen in een kunstwerk dat letterlijk en figuurlijk licht schijnt op eerder onzichtbare onderwerpen? Luister nu naar de nieuwe aflevering van NDSM X!

Dit is de laatste aflevering van NDSM X seizoen 3. Maar niet getreurd, in de koude maanden komen we terug met een NDSM X winterspecial! Houd onze kanalen in de gaten voor meer info. NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.