NDSM X beeldend kunstenaar Raquel van Haver

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de stichting, maken we een podcastreeks waarin we de toekomst van de NDSM-werf bespreken aan de hand van verschillende thema’s zoals kunst en cultuur in de publieke ruimte, stedelijke ontwikkeling en festivalcultuur.

Vanuit studio Erik’s House in de Y-helling spreken wij met diverse gasten, zoals kunstenaars en creatieven. Voor deze derde aflevering spreken programmamaker Ewa Scheifes en curator Petra Heck met Raquel van Haver.

Je kan Raquel van Haver kennen van de veelbesproken solotentoonstelling ‘Spirits of the Soil’ in het Stedelijk Museum en ze was een van de winnaars van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2019. Haar werk noemt ze zelf: ‘luide’ schilderkunst waarin ze vooral de overeenkomsten tussen groepen mensen benadrukt, met empathie voor de groepen in de marge van de samenleving.Wij vroegen haar hoe zij door deze tijd komt, of het haar werk heeft beïnvloed en naar de rol van kunst in de BLM-discussie. 

Je kunt de podcast beluisteren via Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify. Vergeet je niet te abonneren op de podcast en wil je reageren? Stuur ons dan een berichtje via [email protected].  

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.