NDSM X met NDSM-er van het eerste uur Frank Alsema

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de stichting, maken we een podcastreeks waarin we de toekomst van de NDSM-werf bespreken aan de hand van verschillende thema’s zoals kunst en cultuur in de publieke ruimte, stedelijke ontwikkeling en festivalcultuur.

Vanuit studio Erik’s House in de Y-helling spreken wij met diverse gasten, zoals kunstenaars en creatieven. Deze aflevering spreken programmamaker Ewa Scheifes en curator Petra Heck met stadsmaker Frank Alsema.

Deze aflevering gaan we in gesprek met stadmaker en de allereerste directeur van Stichting NDSM-werf Frank Alsema. Als spreekt hij zelf liever over ‘directeur-regisseur’. We gaan met hem in gesprek over de begindagen van de Stichting, hoe hij naar de werf anno nu kijkt en ook een blik op de toekomst. Het gaat over makers, eigenaarschap en hoe spelregels kunnen bijdragen aan de organische groei van een gebied als NDSM.

Je kunt de podcast beluisteren via Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify. Vergeet je niet te abonneren op de podcast en wil je reageren? Stuur ons dan een berichtje via [email protected].NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.