NDSM X met journalist, auteur en moderator Tracy Metz

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de stichting, maken we een podcastreeks waarin we de toekomst van de NDSM-werf bespreken aan de hand van verschillende thema’s zoals kunst en cultuur in de publieke ruimte, stedelijke ontwikkeling en festivalcultuur.

Vanuit studio Erik’s House in de Y-helling spreken wij met diverse gasten, zoals kunstenaars en creatieven. Deze aflevering spreken programmamaker Ewa Scheifes en curator Petra Heck met Tracy Metz.

Deze editie verwelkomen we journalist, auteur en moderator Tracy Metz. Ze is expert op het gebied van architectuur, design, stedelijke ontwikkeling en kunst. Als zelfomschreven “eeuwig geïnteresseerde buitenstaander” schrijft ze over dit rijke scala aan thema’s voor oa NRC en Parool, en organiseert ze de talkshow Stadsleven waarin ze elke editie andere stedelijke uitdagingen uitlicht. Ook is ze directeur van het John Adams Institute in Amsterdam. Voor haar bijdrage aan het publieke debat over stad en landschap ontving ze in 2016 de Grote Maaskantprijs. Hoe ziet ze de rol van kunst en ontwerp voor de stad en stedelijke ontwikkeling?

Je kunt de podcast beluisteren via Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify. Vergeet je niet te abonneren op de podcast en wil je reageren? Stuur ons dan een berichtje via [email protected].NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.