NDSM X 3X3 basketball pro Jesper Jobse

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de stichting, maken we een podcastreeks waarin we de toekomst van de NDSM-werf bespreken aan de hand van verschillende thema’s zoals kunst en cultuur in de publieke ruimte, stedelijke ontwikkeling en festivalcultuur.

Vanuit studio Erik’s House in de Y-helling spreken wij met diverse gasten, zoals kunstenaars en creatieven. Deze aflevering spreken programmamaker Ewa Scheifes en communicatiemanager Eric Seleky met Jesper Jobse.

Jesper is lid van het Nationaal 3X3 Basketbal team en oprichter van het jongerenontwikkelingsplatform 3X3 Unites. Binnen deze unieke vorm van straatbasketball zijn spelers eigenaar van de processen en dus de sport; verantwoordelijkheid nemen, flexibel zijn en beslissingen (durven) nemen. Vaardigheden die van pas komen op het speelveld, echter ook bruikbaar zijn in het dagelijkse leven daarbuiten.

Je kunt de podcast beluisteren via Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify. Vergeet je niet te abonneren op de podcast en wil je reageren? Stuur ons dan een berichtje via [email protected].

 

 

Op zaterdag 1 augustus organiseert 3X3 Unites samen met Stichting NDSM-werf, de Gemeente Amsterdam en de NBB het allereerste 3X3 outdoor event van het jaar! De NDSM-werf is het decor van een toernooi met maar liefst 40+ deelnemende teams uit heel Nederland in diverse leeftijden. Het prachtige 3X3 Legacy art-court van 3X3 Unites en de kunstenaars van OpperClaes is het Center Court waarop de teams zullen strijden voor de eerste overwinning in de 3X3 NL Tour.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.