NDSM X moderebel Bas Kosters

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de stichting, maken we een podcastreeks waarin we de toekomst van de NDSM-werf bespreken aan de hand van verschillende thema’s zoals kunst en cultuur in de publieke ruimte, stedelijke ontwikkeling en festivalcultuur.

Vanuit studio Erik’s House in de Y-helling spreken wij met diverse gasten, zoals kunstenaars en creatieven. Deze aflevering spreken programmamaker Ewa Scheifes en curator Petra Heck met Bas Kosters.

Deze editie verwelkomen we multidisciplinair kunstenaar en creatieve duizendpoot Bas Kosters. Het gaat hem om mode als vorm van inspiratie en expressie. Met zijn werk creëert hij een compleet eigen wereld, met kleding, maar ook met schilderijen, illustraties, wandkleden en performances. In 2018 ontving hij het prestigieuze Prins Bernhard Cultuurfonds Mode Stipendium. Sinds kort heeft Bas Kosters zijn studio op de NDSM-werf. Hoe ziet hij kunst als expressiemiddel voor engagement? En hoe kijkt hij naar zijn nieuwe werkomgeving, de NDSM-werf?

Je kunt de podcast beluisteren via Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify. Vergeet je niet te abonneren op de podcast en wil je reageren? Stuur ons dan een berichtje via [email protected].NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.