NDSM X directeur van Groei & Bloei: Ama Koranteng-Kumi

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de stichting, maken we een podcastreeks waarin we de toekomst van de NDSM-werf bespreken aan de hand van verschillende thema’s zoals kunst en cultuur in de publieke ruimte, stedelijke ontwikkeling en festivalcultuur.

Vanuit studio Erik’s House in de Y-helling spreken wij met diverse gasten, zoals kunstenaars en creatieven. Voor deze derde aflevering spreken programmamaker Ewa Scheifes en curator Petra Heck met Ama Koranteng-Kumi.

In de zomer van 2013 kreeg Ama Koranteng-Kumi haar eerste ideeën voor Bloei & Groei. Ze wilde plekken en momenten bieden in de mooie natuur van Zuidoost en veerkracht bieden aan vrouwen uit de buurt die dit het hardst nodig hebben. De community groeide van 10 naar 400 vrouwen. Ama is inmiddels ook als adviseur en projectleider ‘diversiteit en inclusie’ betrokken bij diverse musea in Amsterdam. Nu wij net onze eigen werftuintjes zijn begonnen, willen we natuurlijk alle tips en tricks weten!

Je kunt de podcast beluisteren via Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify. Vergeet je niet te abonneren op de podcast en wil je reageren? Stuur ons dan een berichtje via [email protected].  

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.