Kunst | Navid Nuur | The After Glow III

Beeldend kunstenaar Navid Nuur is gefascineerd door de werking van de menselijke waarneming. Zijn werken zijn daardoor een samenspel tussen materiaal, architectuur en zintuigelijke verschijnselen. Licht en duisternis zijn hierin al jarenlang een terugkerend element. Voor Navid Nuur is licht allesbehalve eenduidig. In zijn serie THE AFTER GLOW beschouwde Navid de tomeloze mogelijkheden ervan.
THE AFTER GLOW III is hierin zijn nieuwste kunstwerk, voor op de NDSM-werf gemaakt. Het kunstproject was op drie vaste locaties te zien, waar het zich vermengde met de architectuur van de oude scheepswerf.

Een vierde element van het project is een krant getiteld THE AFTER GLOW, issue 3. Deze was op verschillende punten verspreid op de werf te vinden. Het idee was dat lezers na deze als geheel te hebben gelezen, de paginas’s losgehaald konden worden en als posters opgehangen konden worden en de lezer zo kon genieten van een eigen Navid Nuur aan de muur.

THE AFTER GLOW III was van 18 t/m 21 april 2019 op de NDSM-werf te zien.

Over Navid Nuur

Navid Nuur (Teheran, 1976) woont en werkt in Den Haag. Grote internationale solo-exposities waren te o.a. zien bij Trafó House of Contemporary Arts in Boedapest, Marta Herford te Herford, Bonnefantenmuseum in Maastricht, Parasol Unit in Londen, S.M.A.K in Gent, Kunsthalle Fridericianum in Kassel en De Hallen te Haarlem. In 2019 volgt een solotentoonstelling met nieuw werk in het Gemeentemuseum Den Haag.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.