De Plotcast #5 – Succes Niet Gegarandeerd

Stichting NDSM-werf is terug met een podcast, maar dit keer in een nieuw jasje! In De Plotcast gaat architect Afaina de Jong op onderzoek uit in Amsterdam-Noord. Het doel: ideeën verzamelen voor een ontwerp voor een leegstaand plot op NDSM.

Wat kan je als architect nog betekenen in een markt waar elke creatieve uiting in geldwaarde wordt uitgedrukt, en gebiedsontwikkeling vaker wel dan niet bijdraagt aan gentrificatie? In deze laatste editie van De Plotcast genaamd ‘Succes Niet Gegarandeerd’ doen we een stapje terug. We zoomen in op de plot waar Afaina de Jong een ‘inclusieve publieke ruimte’ voor gaat ontwerpen. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je als architect nog impact maken op een plek waar zoveel machtsverhoudingen en belangen spelen?

Samen met Veerle en Catherine van de Respons Podcast reflecteert Afaina op deze opgave en de bredere context ervan. Hiernaast leren we ook de werf een stukje beter kennen met Petra Heck (curator bij Stichting NDSM-werf) en Erik van der Paardt (Erik’s House).

Met deze aflevering sluiten we de serie De Plotcast af. We vonden het een mooi avontuur en hopen dat je dit ook zo hebt ervaren!

Je kunt de podcast beluisteren via Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify. Vergeet je niet te abonneren op de podcast en wil je reageren? Stuur ons dan een berichtje via [email protected].NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.