De Plotcast #2 – Hijskranen en Voortuinen (2/3)

Stichting NDSM-werf is terug met een podcast, maar dit keer in een nieuw jasje! In deze driedelige reeks, De Plotcast, gaat architect Afaina de Jong op onderzoek uit in Amsterdam-Noord. Het doel: ideeën verzamelen voor een ontwerp voor een leegstaand plot op NDSM.

Van een tweedehands kledingwinkel, tot een nieuwe koffiezaak, podcastmaker Jesper Buursink en architect Afaina de Jong verkennen in aflevering 2 van De Plotcast een hoop interessante plekken in Tuindorp-Oostzaan. Wat zouden deze noorderlingen willen zien op dit leegstaande kavel, voorheen de locatie van Sexyland en de oude werfsociëteit? Een uitkijktoren om mensen te kijken? Boomhutten of andere plekken om lekker te ravotten? Luister mee met een aantal heerlijke verhalen in deel twee van de drieluik, ‘Hijskranen en Voortuinen’.

Met de ideeën uit deze podcast in het achterhoofd maakt Afaina de Jong een architectonische interventie dat in 2022 op de NDSM-werf komt te staan.

 

Je kunt de podcast beluisteren via Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify. Vergeet je niet te abonneren op de podcast en wil je reageren? Stuur ons dan een berichtje via [email protected].NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.