De Plotcast #1 – Hijskranen en Voortuinen (1/3)

Stichting NDSM-werf is terug met een podcast, maar dit keer in een nieuw jasje! In deze driedelige reeks, De Plotcast, gaat architect Afaina de Jong op onderzoek uit in Amsterdam-Noord. Het doel: ideeën verzamelen voor een ontwerp voor een leegstaand plot op NDSM.

Er was eens een leeg stukje grond op de NDSM-werf, op de plek waar ooit de oude sociëteit van de werfarbeiders was, wachtend op invulling…. Wat willen Noorderlingen hier zien, doen of meemaken? In De Plotcast, een drieluik van Stichting NDSM-werf, gaat architect Afaina de Jong op onderzoek naar de behoeften van Noord, om deze uiteindelijk te vertalen naar een concreet ontwerp. Samen met verschillende podcastmakers spreekt ze in keukens, pleinen, koffiehuizen en de NDSM-werf met bewoners om te horen wat hun ideeën zijn over en voor de werf. Met deze ideeën in het achterhoofd maakt Afaina de Jong een architectonische interventie dat in 2022 op de NDSM-werf komt te staan.

In deze editie met de titel ‘Hijskranen en voortuinen’ duikt podcastmaker Jesper Buursink samen met Afaina Tuindorp-Oostzaan in, en spreken daar met verschillende Noorderlingen, van een nieuwe bewoner die er vorige week is gaan wonen tot iemand die er 80 jaar woont. Jesper en Afaina vragen de bewoners naar hun ideeen voor het kavel, van mensenkijktoren, tot pierenbad voor volwassenen en van AR speelhal tot groene oase.

 

Je kunt de podcast beluisteren via Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify. Vergeet je niet te abonneren op de podcast en wil je reageren? Stuur ons dan een berichtje via [email protected].NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.