Ademhaling van de stad: wat betekent dat eigenlijk? In gesprek met kunstenaars Frederick Calmes en Raul Balai

Vanuit studio Erik’s House in de Y-helling spreken wij voor de podcast NDSM X met diverse gasten, zoals kunstenaars en creatieven. Voor deze aflevering spreken programmamaker Ewa Scheifes en curator Petra Heck met Frederick Calmes en Raul Balai.

In deze aflevering leren we kunstenaars Frederick an Raul beter kennen. Samen met Raquel van Haver vormen zij het kunstenaarscollectief Frerara, wie voor de tentoonstellingreeks (Un)monumenting hun werk Ademhaling van de Stad (in opdracht van stadsarchief Amsterdam) zichtbaar maakte op de NDSM-Billboards. De kunstenaars geven een tipje van de sluier over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Ook vragen we ze het hemd van het lijf over hun associaties met de NDSM-werf en hun visie op kunst in de openbare ruimte. Wie of wat is de ware ademhaling van de stad Amsterdam?

Ook komt Radio Noord nog een stapje dichterbij in hun queeste om de Ms. Van Riemsdijkweg een nieuwe naam aan te meten. Nog altijd vanuit de rode canta scheuren ze verder door Noord voor nieuwe ingevingen.

Je kunt de podcast beluisteren via Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify. Vergeet je niet te abonneren op de podcast en wil je reageren? Stuur ons dan een berichtje via [email protected].NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.