Stichting NDSM-werf wint the Ladislav Sutnar Prijs

The Ladislav Sutnar Faculty of Design and Art (voormalige Faculty of Art and Design) van de University of West Bohemia (Tsjechië) volgt de inspirerende erfenis van de in Pilsen geboren en internationaal vermaarde Tsjechisch-Amerikaanse ontwerper Ladislav Sutnar. Met de jaarlijkse Ladislav Sutnar prijs eert de faculteit het leven en werk van deze geniale kunstenaar en toont tegelijkertijd waardering voor  Tsjechische en internationale kunstenaars en pedagogen voor buitengewone prestaties op het gebied van beeldende kunst, voornamelijk kunst en design, mogelijk  in verband met pedagogisch werk van de genomineerden. Het kan ook worden toegekend aan instellingen die moderne kunst en design ondersteunen via hun programmas en activiteiten.

Naast ArkDes en Eric De Groat (SWE), Gerrit Rietveld Academie (NL), Docent en Academic Painter Helena Krbcová (CZ) en Songshan Cultural and Creative Park (TWN) is Stichting NDSM-werf winnaar van de zevende jaarlijkse Ladislav Sutnar-prijs, uitgereikt door de Ladislav Sutnar Faculty of Design and Art van de University of West Bohemia.

De Ladislav Sutnar-prijs is toegekend aan Stichting NDSM-werf voor haar voorbeeldige broedplaats functie en ondersteuning voor jonge levendige kunst, artistiek handwerk en design. NDSM is een uitgebreide en dynamische creatieve zone, die is opgezet op de plek van een voormalige Amsterdamse haven [scheepswerf]. Het biedt een podium voor jonge creatieve kunstenaars voor wie traditionele exposities, tentoonstellingshallen en musea nog steeds moeilijk toegankelijk is. De frisse energie en de openheid voor experimenten in het cross-over genre, maken dit gebied een ​​magneet voor creatieve talenten van over de hele wereld. Het is geen geïsoleerde gemeenschap, maar een centrum dat de aandacht trekt van het brede publiek.

De prijs wordt aan NDSM-directeuren Lucas Bonekamp en Demian de Rooij overhandigd tijdens een ceremonie op dinsdag 13 november 2018 in Pilsen, Tsjechië.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.