Rennen door de NDSM-Loods en De Ceuvel tijdens eerste Amsterdam Urban Trail

Foto: Luka de Kruijf

Hardlopen door de NDSM scheepsbouwloods en andere bijzondere gebouwen. Het kan, tijdens een nieuw hardloopevenement dat Amsterdam aandoet: de Amsterdam Urban Trail. Op zondag 18 maart trekt een parcours van ongeveer 10 kilometer dwars door het hippe Amsterdam-Noord. Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en de Noordside van Amsterdam op een andere manier wil leren kennen, is de eerste Amsterdam Urban Trail een absolute must.

De Urban Trail is geen klassieke hardloopwedstrijd, maar een belevingstour. Het gaat daarbij niet om de tijd, die wordt niet gemeten, maar om de beleving van de stad. Deelnemers komen zo op plekken die niet altijd voor iedereen beschikbaar zijn.

Vanaf de start in de reusachtige scheepsbouwloods op de NDSM-werf slingeren de deelnemers zo’n tien kilometer door de creatieve en hippe broedplaats van Amsterdam. “De route gaat onder meer door De Ceuvel, een nieuwe en groene hotspot op de oude scheepswerf’, zegt Sigrid van der Toorn, organisator van de Amsterdam Urban Trail. De andere spectaculaire highlights blijven nog even geheim en worden stap voor stap onthuld.

INSCHRIJVEN
Inschrijven kan vanaf vandaag op www.amsterdamurbantrail.nl. Voor deze eerste editie worden maximaal 5.000 deelnemers toegelaten. De lopers zullen in vijf startwaves, tussen 9.30 en 10.50 uur, vanaf de NDSM-loods vertrekken. Hier finishen de deelnemers ook weer na ongeveer 10 km en wacht ze een gratis ontbijt en een unieke Urban Trail medaille.

 

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.