Zomerwerf

Het is zomer en Amsterdam snakt naar een beetje buitenlucht. Gelukkig hebben velen van ons wel een balkon, een klein terras of misschien zelfs een tuintje. Maar wat moeten de mensen die geen eigen ‘buiten’ hebben in deze lockdown? En doordat alle festivals en evenementen zijn afgelast op de werf, hebben wij ruimte over.

Om die reden is op 21 juni de NDSM Zomerwerf geopend. Een plek waar Amsterdammers even een frisse neus kunnen halen en waar aan alle veiligheidsvoorschriften is gedacht. Je kunt er tuinieren, sporten of mediteren. Samen met Overtreders W hebben wij een grid ontworpen wat ook dient als proeftuin voor een voorzichtige opening up. Vandejong Creative Agency heeft het grid vertaald naar visuele communicatiemiddelen op de werf. In fases kijken we hoe we de functies kunnen uitbreiden. De Zomerwerf maakt ook deel uit van MidzomerMokum, het Amsterdamse zomerprogramma voor kinderen en jongeren. Ga naar ons programma om de verschillende activiteiten te zien.

Check de programmering

Werftuinen

In de eerste fase rollen wij ons ‘Werftuinen’ concept uit. In een slim grid worden op het terrein kleine tuintjes aangelegd in tijdelijke bakken. De lay-out zorgt ervoor dat physical distancing de vanzelfsprekende ruimtelijke norm wordt om door het terrein te bewegen. De tuintjes zelf willen we voor minimaal 70% ter beschikking stellen van inwoners van Noord die zelf geen tuin hebben, en die toch even een uitwijkmogelijkheid zoeken van hun huis: om even een frisse neus te halen, even anders bezig te zijn. De overige 30% willen we ter beschikking stellen van mensen met leuke ideeën en inspiratievolle plannen die passen binnen het concept van een tijdelijke tuin in tijden van beperkende maatregelen. Hierin werken we samen met partners zoals De Onkruidenier op de werf zoals de horeca die bakken willen gebruiken om zelf groenten te verbouwen voor het restaurant als deze weer open mogen. 

Meer info over de werftuin

De Zomerwerf zal organisch gaan groeien en stukje bij beetje zullen wij hier meer over kunnen communiceren. Houdt onze sociale kanalen in de gaten en/of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Subscribe

* velden zijn verplicht

Kies de manier waarop je wil horen van Gebiedspromotie NDSM BV: Stichting NDSM-werf, Amsterdam Waterfront bv, Mediawharf bv.:

Partners

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.