Werftuin

In 2020 (van juni tot eind november) was de eerste editie van de NDSM werftuinen waar mensen op de NDSM-werf hun eigen pop-up tuin konden creëren. Dankzij deze werftuintjes kon men genieten van de ruimte terwijl zij bloemen of groenten verbouwden en een gesprekje konden voeren met de buurman/vrouw. Samen, maar toch op veilige afstand. Ook in 2021 zijn de werftuintjes er weer! Van mei tot en met september is het mogelijk je groene vingers uit de mauwen te steken op de NDSM-werf.

De moestuinbakken van 1m2 – gratis te gebruiken – werden door ons als Stichting aangeleverd en voorzien van potgrond, zodat mensen met eigen materialen en gereedschap – van zaadjes tot schoffels – bloemen, planten en groenten konden verbouwen. De werftuintjes werden georganiseerd in samenwerking met Buurtsuper De Onkruidenier.

Ook in 2021 zijn de werftuinen een groot succes! Welliswaar in een kleinere versie vanwege minder beschikbare middelen (door je wet wel…) is het vollop genieten van de groene moestuinbakken op het NLY-terrein tussen de Y-Helling en Noorderlicht. Kom gerust een keer langs, wie weet zie je een werftuinder wel een handje leggen aan zijn/haar stukje groen op de werf!

Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen op de NDSM-werf? houd onze socials en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie! Je kan je hieronder inschrijven voor onze nieuwsbrief – dan weet je al helemaal zeker dat je niks mist.

Volg Stichting NDSM-werf op Facebook, Instagram of LinkedIn.NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.