PITCH Festival komt naar NDSM-werf

De Stichting NDSM-werf ontwikkelt de komende jaren een uitgesproken en ambitieus artistiek programma voor de werf, waarbinnen de festivals een belangrijke plek innemen. We zijn erg blij met de komst van PITCH, omdat het festival met z’n aandacht voor opkomend talent en focus op live muziek prima past binnen het nieuwe programma van de NDSM.

‘NDSM biedt PITCH de mogelijkheid om te zijn, wat het moet zijn’.

Deze nieuwe locatie grijpt Mojo ook gelijk aan om terug naar de kern van het festival te gaan. Een festival met industrieel karakter voor ontdekkers en voorlopers in Amsterdam centrum, focussend op elektronische (live) muziek. Om deze reden zal het festival dit jaar ook maar één dag duren. Zo hoeven de muziekliefhebbers nooit meer een artiest te missen. Wel vraagt een nieuwe locatie om een nieuwe festival set up, nieuw artwork en een scherp programma dat zich richt op de belangrijkste ontwikkelingen in het elektronische genre. ‘We willen dat PITCH het belangrijkste festival is voor mensen met een liefde voor bepaalde stromingen binnen de elektronische muziek. Niet alleen aan de bovenkant maar ook aan de onderkant willen we voor opkomende talenten uit Nederland als een springplank fungeren’ aldus David van Schuylenburch van Mojo.

De eerste zes edities van dit festival vonden plaats bij de Westergasfabriek. Echter waren hier de productionele en logistieke grenzen bereikt. Met dit uitgangspunt ging PITCH op zoek naar een nieuwe locatie. ‘PITCH is een festival dat gericht is op vooruitstrevende dance-acts, met een focus op live muziek. Wanneer je werkt met live acts, heb je te maken change-overs, iets dat je bij DJ’s niet hebt. Na iedere show vinden er dus grote verplaatsingen van publiek plaats’ verteld David. Doordat er op de NDSM meer ruimte is en er geen vaste capaciteit is door middel van zalen, geeft dit terrein het festival de ruimte om zichzelf opnieuw te ontdekken.

Welkom PITCH!

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.