Pianoconcert op NDSM-pont

Pontreizigers kunnen maandag 24 september tijdens de ochtendspits tussen Amsterdam Centraal en de NDSM-werf genieten van een klassiek pianoconcert op de pont. Concertpianist en initiatiefnemer Marnix van de Poll speelt op een prachtige concertvleugel de sterren van de hemel. Nog even niet nadenken over de verplichtingen voor de komende week maar oor en oog voor muziek en elkaar en genieten van de vaartocht over het IJ.

Het eerste concert is tijdens de NDSM-vaart vanaf CS om 07.30 uur en duurt tijdens de reguliere vaarten tot 09.45 uur. Concertpianist Marnix van de Poll brengt tijdens tien vaarten stukken ten gehore van Simeon ten Holt, Philip Glass en Carlos Micháns. Met deze dromerige en energieke klanken verdrijft Marnix iedere sombere gedachte en is een ochtendhumeur snel verleden tijd.

Verbinding

Marnix van de Poll gelooft dat sociale interactie mensen gelukkiger maakt. Door mensen gezamenlijk naar muziek te laten luisteren en te prikkelen met de klanken van zijn vleugel, streeft hij ernaar deze sociale interactie te bereiken. De NDSM-pont is als setting gekozen om mensen van hun maandaggevoel af te helpen en met elkaar in verbinding te brengen. Het verrassingseffect draagt hier zeker ook aan bij.

Voorgaande edities

De drijvende concerthal was in 2014 en 2017 ook al een feit. Gezichten van de reizigers lichtten op en er werd aandachtig geluisterd.

Crazy Initiatives

Met Crazy Initiatives weet Marnix van de Poll iedere keer zijn concertvleugel op onmogelijke plekken te plaatsen. Hij speelde midden in de duinen op Terschelling tijdens het Oerol Festival en in de prachtige Japanse Tuin van Landgoed Clingendaal.

Meer informatie vindt u op www.crazyinitiatives.nl.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.