Open call voor kunst tijdens nieuw festival ‘No Art’

Met veel plezier kondigen we de open call aan voor de eerste editie van het kunstprogramma voor de stichting Synergy en het No Art Festival, dat zal plaatsvinden op 29 en 30 juli op de NDSM-werf.

De organisaties zijn vooral op zoek naar Amsterdamse kunstenaars die cross-media en interdisciplinaire artistieke stukken maken die de vorm kunnen aannemen van een performance of als installaties tijdens het evenement. De locatie van de tentoonstelling zal buiten op de Load Out van de NDSM-werf zijn, dicht bij het water van het IJ en naast de voormalige scheepshelling van de scheepswerf. Voor deze open oproep zijn we geïnteresseerd in stukken waarin het thema ‘synergie’ is verwerkt en die werken met één (of meer) van de volgende thema’s:

    1. Performances of installaties die werken met het concept van synergie.
    2. Interactieve performances of werken die een synergie creëren tussen de bezoeker en / of het kunstwerk.
    3. Locatie-specifieke performances of werken die aansluiten bij de ruimte van de NDSM-werf

SYNERGIE

Synergie is de geboorte en creatie van een nieuw verhaal van No Art. Het is een verkenning van het vinden van verbindingen en het creëren van nieuwe verhalen met elkaar.
De kunst van de tentoonstelling daagt ons uit om ons met elkaar te verbinden. Het legt verbindingen tussen muziek en hedendaagse kunst, en het combineert kunst met de omgeving van de NDSM-werf. Het combineren van deze elementen vergroot een grotere gedeelde meeslepende ervaring. Deze uitvergroting van ervaringen is het kernonderwerp van de tentoonstelling Synergy.

Het woord synergie komt van het Griekse zon “samen” en ergon “werk” Als het ene het effect van het andere vergroot, hebben ze samen synergie”

No Art gelooft dat kunst, muziek en unieke locaties mensen samenbrengen. Wij geven feesten die een ware openbaring zijn in het leven waar iedereen altijd ‘AAN’ is. “We geven een stukje vrijheid terug aan onze bezoekers. Wees jezelf, met elkaar in het moment.”

Voor vragen of verzoeken over deze open call, neem contact met ons op via [email protected]. De deadline is 9 mei.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.