Nieuwe video geregisseerd door hiphopkunstenaar Gabriel Lester | Binnen

Beeldend kunstenaar Gabriel Lester maakte op de NDSM-werf het lichtsculptuur Void-Non-Void, dat vanaf februari 2018 enkele maanden op de NDSM-werf te zien was. Voordat het kunstwerk weer verdween nam Lester er nog een muziekvideo op met de hiphop-formatie Yung Internet. De video voor de track Binnen is nu online te bekijken.

Lester begon zijn carrière zelf als hiphop artiest en artdirector voor muziekvideo’s van Postmen en Gotcha! Voor Void-Non-Void liet hij zich inspireren door de begindagen van hiphop. Tijdens populaire huisfeesten in The Bronx werden pulserende breaks van de DJ versterkt door iemand die op de slag van de beat de lichtschakelaar aan en uit knipte. Dat was de eerste stroboscoop avant-la-lettre. Void-Non-Void is als een levensgrote beat-machine. De pompende lichten vormen het perfecte decor voor de videoclip.

De Amsterdamse hiphopgroep Yung Internet is al een paar jaar lekker bezig met muziek je herkent aan dreunende, doffe beats en teksten over het nachtleven en drugs. In hun tracks nemen ze je mee op nachtelijke dwalingen langs iconische Amsterdamse sosen als de Duivel, Struik en Chicago Social Club. De track Binnen is afkomstig van het album Long Island en verscheen in het voorjaar van 2018.

 

 

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.