Nieuw Dakota is weer geopend!

Nieuw Dakota the gallery is open.

Wees welkom om Nieuw Dakota, ook wel the gallery, weer te bezoeken! Hun momentele expositie The Future of Justice door Juliacks is verlengd tot zondag 30 januari.

The Future of Justice

Nieuw Dakota, TAAK and JULIACKS verwelkomen je in de toekomst van gerechtigheid, waar de mensheid nieuwe manieren smeedt om met de gevolgen van misdaad en geweld om te gaan. Hier worden we niet langer beperkt door oude methoden die worden gedomineerd door politie en opsluiting. In plaats daarvan centraliseren onze systemen genezing en veiligheid.

The Future of Justice sluit een vijfjarig artistiek onderzoeksproject af met de titel Transversal Scepters (2016-2021). Bij het project waren onder meer pleitbezorgers voor herstelrecht, academici, rechters, politie, gevangenisbewakers, gedetineerden en overlevenden van misdaad betrokken.

Binnen dit speculatieve universum visualiseert Juliacks ​​hoe rechtvaardigheidsprocessen rommelig zijn [en bestand tegen temporele en ruimtelijke grenzen] en hoe ze altijd zowel een maatschappelijk streven als een innerlijke zoektocht zijn voor iedereen individueel. Zo herdenkt ze radicaal de manier waarop we naar schade en genezing kijken en de routes die we volgen om het aan te pakken.

De tentoonstelling is samengesteld door Suzanne Sanders en Juliacks, in samenwerking met TAAK Amsterdam

Openingstijden 

Van donderdag tot zondag, 11.00 – 17.00.

[RSVP aan de deur. Een gezichtsmasker is vereist in de expostitieruimte]

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.