NDSM VRIJHAVEN: KONINGSDAG VIER JE OP DE NDSM-WERF

NDSM Vrijhaven, het jaarlijks Koningsdag evenement van de NDSM-werf staat weer in de startblokken. Van een grote Kindervrijmarkt door de IJ-Hallen en dansen onder het iconische Faralda Crane Hotel met Convenant Soundsystem tot het NK kratten stapelen: geen hoekje van de werf blijft onberoerd op vrijdag 27 april. Tegelijk biedt de NDSM-werf ook nog de ruimte om de drukte te ontlopen en te dansen, spelen en genieten.

KINDERVRIJMARKT
Om 9:00 uur start de kindervrijmarkt waar kinderen spulletjes verkopen en hun creatieve talenten vertonen. Aanmelden voor een optreden (van beatboksen tot goochelen) doe je via [email protected]. Wil je een plekje op de Kindervrijmarkt, ga dan naar www.ij-hallen.nl of verover op de dag zelf een gratis grondplaats op het grasveld naast Noorderlicht.

MEER DAN 25 PROGRAMMA’S EN LOCATIES
De grote rode ladderwagen van Bombascha vormt ook dit jaar weer het stralende middelpunt van het festival. Hier wrijf je `s ochtends de laatste slaap uit je ogen met een bakje koffie en kan je `s middags nog even met de voetjes van de vloer bij een optreden van een van de bands.
De restaurants en cafés van de NDSM zoals Cannibale Royale, Noorderlicht Café en Pllek, doen ook dit jaar weer een enorme duit in het zakje met bands, dj’s, toffe kinderactiviteiten en heerlijk (biologisch) eten. Het nieuwe restaurant IJver, welke in december opent dit jaar, geeft alvast een tipje van de sluier met een pop-up restaurant.
Tussen de containers van het NDSM Treehouse geeft These Guys al jaren een gratis underground elektronisch event. Vanuit daar wandel je door naar Trammeland. Met Koningsdag luidden zij hun nieuwe oude tram in met de welbekende ‘houwtje touwtje stage’.
Ook de Karnivalen zijn er weer bij. Met zelfgebouwde kermisattracties verrassen ze iedereen op hilarische wijze. Stap in de Bamkars, sla op de Kop van Jut of ga langs bij de Waarzegster. Maar ook Circus Kristal staat klaar met een echt meespeelcircus.
Nog even in de tropische sferen blijven? Ga dan langs bij Habitat, waar ze een jungle disco hebben gebouwd. In de NDSM Loods kan je naar hartelust struinen naar mooie vintage items bij de ‘Midnight Market’.
Sociëteit Sexyland bouwt een heus ‘Eddie the Eagle bierfest’, compleet met slagermuziek, bier en worst! Op Koningsdag gaat tevens de iconische kunstinstallatie Ferrotopia voor het eerst open voor het grote publiek.

Alles gratis en voor niets! We vragen iedereen wel om een biertje kopen bij een van de vele barren, zodat er ook volgend jaar weer een ramvol programma voor je klaar staat.

TOT IN DE LATE UURTJES
Om 20:00 uur nog niet uitgefeest? Bij Pllek, Noorderlicht Café en in Sociëteit Sexyland gaan de feestjes door tot diep in de nacht.

Dit is slechts een greep uit het uitgebreide programma van NDSM Vrijhaven. Laat je verrassen, overal is iets te beleven!

 Kijk voor het volledige programma op de eventpagina van NDSM Vrijhaven.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.