NDSM Open | Werfbreed in 2019 – doe mee!

Goed nieuws! NDSM OPEN wordt in 2019 gezamenlijk georganiseerd door Art City NDSM, Stichting Kinetisch Noord en Stichting NDSM-werf.

Vijf jaar terug schreven de organisatoren van de jonge manifestatie NDSM OPEN dat de naam bewust gekozen was: “OPEN staat voor een open geest, voor vrijheid en gastvrijheid, voor open deuren en een open blik. Wij dromen van de dag dat de hele NDSM in creatieve samenwerking open gaat.”

Dit najaar willen wij die droom waarmaken; zaterdag 28 september gaat de gehele NDSM-werf oost OPEN. Achter de schermen slaan de organisaties de handen ineen en trekken wij samen op. De NDSM zal opengesteld en gepresenteerd worden als de gastvrije en inspirerende vrijplaats die wij NDSM’ers zo goed kennen.

Het hart van het programma is nog altijd het openstellen van deuren die normaliter dicht zijn. De manifestatie is geen traditionele open atelier route – daarvoor is de NDSM te groot, te divers en te eigen. NDSM OPEN wil bezoekers kennis laten maken met de enorme verscheidenheid en kracht van de kunstenaars en makers en de vele kunstdisciplines, ambachten en creatieve ondernemingen op de voormalige scheepswerf. NDSM OPEN toont de potentie van kunst op deze plek en spant zich in om dit dynamische gebied als vrijplaats voor de stad te behouden.

Alle kunstenaars, ambachtslieden en creatieve makers met een werkplek op de werf, en alle presentatieruimtes en andere organisaties en instellingen met een culturele-artistieke programmering op de NDSM werf-oost zijn uitgenodigd om mee te doen en deel uit te maken van het programma van NDSM OPEN.

Heb je een idee of wil je meer informatie neem snel contact met ons op aangezien wij in mei de vergunningen moeten aanvragen bij de gemeente en hierin zoveel mogelijk voorstellen willen meenemen. Neem contact op met: Sarah Payton (Art City NDSM) via [email protected], Kim Ragetli (Stichting Kinetisch Noord) via [email protected] of Petra Heck (Stichting NDSM-werf) via [email protected].

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.