NDSM Open Call 2022

Ben jij een kunstenaar of maker met een werkplek op NDSM? Heb jij hét idee voor een nieuw werk op de werf? Meld je dan aan voor de NDSM Open Call 2022!

Stichting NDSM-werf organiseert dit jaar wederom de NDSM Open Call. Na vier eerdere edities (2018 t/m 2021) zijn we blij om ook in 2022 lokale kunstenaars een plek te bieden op het mooiste podium van de stad. Kunstenaars en creatieven met een werkplek op de NDSM-werf worden uitgenodigd om een voorstel in te dienen voor een nieuw, publiek toegankelijk kunstproject op de werf. Een jaarlijks wisselende, speciaal samengestelde programmaraad met afgevaardigden vanuit de werf kiest de winnaar(s). Aan het winnende idee draagt Stichting NDSM-werf €10.000,- bij voor de realisatie van jouw plan!

OPDRACHT

Voor deze editie van de Open Call vragen we je na te denken over het huidige tijdsgewricht; waar is nu behoefte aan? Rondom de werf wordt volop gebouwd, er zijn veel nieuwe buurtbewoners bijgekomen. Wat zou jij gebruikers, bezoekers en toevallige passanten willen laten zien? En wat voor vorm kan dit aannemen als publiek toegankelijk kunstproject? Een (tijdelijke) installatie, een performance vanuit sport en spel, een groene interventie, of juist iets heel anders. Kortom:

visualiseer een project dat laat zien wat jij vindt dat het terrein nodig heeft, en creëer een ontwerp/interventie die ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden.

Het project mag overal op de werf gesitueerd zijn, mits het plaatsvindt in de openbare ruimte. Daarbij mag ook gebruik gemaakt worden van elementen en objecten op het terrein. Alle openbare ruimte mag in theorie ingezet worden en alle ideeën zijn welkom.

Voorstel indienen

Wil jij je voorstel indienen? Schrijf je dan zo snel mogelijk in via de onderstaande knop. Je krijgt de instructies en volledige briefing dan toegestuurd. Ook blijf je dan automatisch op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen op de werf (evenementinformatie, opbouwdata, etc.*).

De inzendingen van de NDSM Open Call worden beoordeeld door een programmaraad, bestaand uit de winnaars Open Call 2021: Luca Boscardin en Anne-Jan Reijn en Jolanda Lanslots (NDSM-Fuse). Het streven is om de winnaar(s) in het voorjaar of uiterlijk zomer 2022 te presenteren. Gezien de huidige omstandigheden kan dit tijdsbestek nog veranderen.

*Uitschrijven is altijd mogelijk. Sta je al ingeschreven? Dan moet je je interesses updaten en in elk geval ‘Open Call’ aanvinken.

JA, IK WIL EEN VOORSTEL INDIENEN!

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.