Museum voor Onbedoelde Kunst tovert de oever van de NDSM-werf om tot een verborgen artistiek stadsstrand

Stichting NDSM-werf nodigt deze zomer het collectief van Museum voor Onbedoelde Kunst (MOK) uit om artistieke invulling te geven aan het nieuw stukje stadsstrand aan het IJ. Van 8 augustus tot eind september is het project ‘Stelcon Beach’ gratis te bezoeken op de NDSM-werf.

Doordat recent een deel van de oeverzijde van de NDSM-werf is gerenoveerd, is er een nieuw stukje stadsstrand ontstaan wat de stichting gedoopt heeft tot ‘Stelcon Beach’. Om op een eigen wijze invulling te geven aan deze plek, heeft de organisatie het collectief achter het Museum voor Onbedoelde Kunst gevraagd om deze zomer de plek te programmeren. 

Het MOK, bekend om haar innovatieve en humoristische culturele projecten en interventies zoals de tours over o.a. NDSM-werf, kleedt de locatie op kunstzinnige wijze aan. Zo transformeren ze het stukje oever gelegen aan de Ms. Van Riemsdijkweg, naast Pllek, tijdelijk tot een verborgen culturele oase met een wijds uitzicht over het IJ. ‘Inzicht door uitzicht’, is het thema dat dit jaar centraal staat bij de interventies op het stadsstrand. Het is een plek om met vrienden te hangen of juist in je eentje tot rust te komen, kijkend over het water. “Een ding is zeker: mensen die hier komen, zullen verrast worden,” aldus ,Willem Dieleman, een van de drijvende krachten achter het MOK.

Dit project maakt onderdeel uit van de langetermijnstrategie van Stichting NDSM-werf, verantwoordelijk voor de culturele en artistieke programmering van het terrein, om de werf expliciet ‘publieker’ te maken. “Met MOK aan het roer is één ding zeker: dit wordt een stadsstrand zoals we het nog niet eerder gezien hebben, maar dat er voor iedereen wat te beleven is.” zegt Tim Vermeulen, directeur van Stichting NDSM-werf.

Praktische informatie

Openingstijden van Stelcon Beach (vanaf zondag 8 augustus):

Vrijdag 16:00 – 22:00
Zaterdag 16:00 – 22:00
Zondag 16:00 – 22:00

Adres: tt Neveritaweg 61

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.