The After Glow III (2019) | Navid Nuur Archief

Beeldend kunstenaar Navid Nuur is gefascineerd door de werking van de menselijke waarneming. Zijn werken zijn daardoor een samenspel tussen materiaal, architectuur en zintuigelijke verschijnselen. Licht en duisternis zijn hierin al jarenlang een terugkerend element. Voor Navid Nuur is licht allesbehalve eenduidig. In zijn serie THE AFTER GLOW beschouwt Navid de tomeloze mogelijkheden ervan. THE AFTER GLOW III is hierin zijn nieuwste kunstwerk, voor op de NDSM-werf gemaakt. Het kunstproject is op drie vaste locaties te zien, waar het zich vermengt met de architectuur van de oude scheepswerf.

LOCATIE 1: KOP MS. VAN RIEMSDIJKWEG

Our Dot
2010-2019
reflector tape, lights

LOCATIE 2: PLEIN BIJ DE TRAMMETJES

Hitherto
2003-2019
mixed media

LOCATIE 3: OP DE X-HELLING
V/S
2004-2019
mixed media

Een vierde element van het project is een krant getiteld THE AFTER GLOW, issue 3. Deze was op verschillende punten verspreid op de werf te vinden.

Over Navid Nuur

Navid Nuur (Teheran, 1976) woont en werkt in Den Haag. Grote internationale solo-exposities waren te o.a. zien bij Trafó House of Contemporary Arts in Boedapest, Marta Herford te Herford, Bonnefantenmuseum in Maastricht, Parasol Unit in Londen, S.M.A.K in Gent, Kunsthalle Fridericianum in Kassel en De Hallen te Haarlem. In 2019 volgt een solotentoonstelling met nieuw werk in het Gemeentemuseum Den Haag.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.