Smederij

In het hart van NDSM ligt de Smederij. Een belangrijke schakel in het voormalige productieproces. Hier werden vroeger  scheepsonderdelen gesmeed en tot grote halffabricaten of een eindproduct gemaakt. Door de herontwikkeling begon de industriële Smederij aan haar derde leven. Deze loods stond namelijk eerst op ADM maar werd gedemonteerd en geplaatst op NDSM, vanwege ruimtebehoefte. De oude schil is door BMB ontwikkeling (Mediawharf B.V.) behouden en gerestaureerd in afstemming met monumentenzorg. De gerestaureerde Smederij werd, met een oppervlakte van ca. 4.500 m², opgeleverd in 2015. De hoofdloods van de Smederij is in ere hersteld en een inspirerende werk- en ontmoetingsplaats geworden in het hart van het creatieve monumentale deel van NDSM. Hier zijn nu Stichting Greenpeace Nederland, Pernod Ricard Nederland, Emolife Campaigning Group en Hotel Brooklyn B.V. (kantoor), als ook het restaurant Brooklyn gevestigd.

Puntloodsen
Het derde leven van de Smederij  startte met de realisatie van de 4 puntloodsen waarin Red Bull Nederland en Fronteer Strategy hun hoofdkantoren vestigden. De loodsen zijn volledig teruggebracht in originele stijl. De oorspronkelijke dakspanten en deuren zijn hergebruikt in de werkruimten. Ook het ruwe metselwerk, de betonnen vloeren en een metalen constructie zorgen ervoor dat het monumentale karakter van de loodsen bewaard is gebleven.

Hotel
Als onderdeel van de herontwikkeling van de voormalige Smederij is tevens een markante toren voor circa 80 hotelkamers gerealiseerd. De opvallende toren van Hotel Double Tree by Hilton NDSM bestaat uit negen verdiepingen en is in glas uitgevoerd. De hoogste verdieping is vormgegeven in lijn met de naastgelegen puntloodsen en sluit aan bij het monumentale karakter van de Smederij en de NDSM-werf.

Contact
Smederij
NDSM-Plein 32
1033 WB Amsterdam

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.