Red Bull

In 1987 lanceerde Red Bull niet alleen een nieuw product, maar een compleet nieuwe productgroep: energiedrank. Sinds dag één geeft Red Bull vleugels aan mensen en aan ideeën, en zijn er verschillende mijlpalen bereikt op het gebied van sport en cultuur. Sinds 2011 heeft Red Bull haar hoofdkantoor gevestigd op de werf.

Red Bull wint prijs Beste Werkgever 2011
In 2011 won Red Bull de prijs voor Beste Werkgever. Jan Smilde, general manager van Red Bull, vertelt waarom hij denkt dat zijn medewerkers zo gemotiveerd zijn: “Wij noemen ons kantoor ‘our energizing dream’. We geloven in het belang van energie en die zit in het geven, maar ook in het nemen van verantwoordelijkheid. Je moet mensen ownership geven over hun werk als je ze écht wil motiveren. De vrijheid is hier dan ook heel groot. Goed plan? Ga het maar doen. Als het maar in dienst staat van het blikje. We geven vertrouwen aan onze mensen.”

Puntloodsen
Red Bull is gevestigd in de puntloodsen, onderdeel van de monumentale Smederij op de NDSM-werf. Deze vier loodsen zijn door BMB ontwikkeling (Mediawharf B.V.) volledig teruggebracht in originele stijl. De oorspronkelijke dakspanten en deuren zijn hergebruikt in de werkruimten. Ook het ruwe metselwerk, de betonnen vloeren en een metalen constructie zorgen ervoor dat het monumentale karakter van de loodsen bewaard is gebleven.

Interieur
Het Canadese bureau Sid Lee Architecture creëerde een dynamisch interieur voor de echte ‘Red Bull experience’. Het idee was om de industriële ruimte zoveel mogelijk intact te laten en dit te ‘infecteren’ met de avontuurlijke filosofie van Red Bull. Het interieur beweegt zich op twee niveaus om zo de veelzijdige persoonlijkheid van het energiedrankenmerk uit te kunnen beelden. Dankzij de houten mezzanines en luchtbruggen, kunnen medewerkers en bezoekers de werkomgeving van allerlei kanten ervaren. En dan is er nog de F1 blikvanger, waar je Max Verstappen zo het pand mee ziet uitscheuren…

Contact
Red Bull
NDSM-Plein 26
1033 Amsterdam
+31 20 493 6110
www.redbull.com/nl-nl/

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.