NoordDok

 

Aan de noordelijke zijde van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord maken woonstarters straks een vliegende start. Aan de twee belangrijkste toegangswegen van NDSM wordt gebouw NoordDok gebouwd, met een waanzinnig uitzicht over het IJ en de werf.

Een in het oog springend gebouw, vanwege de no-nonsense architectuur die verwijst naar de industriële NDSM van weleer, maar dan in een nieuw jasje. NoordDok  bestaat straks uit drie gebouwdelen van 9, 11 en 15 verdiepingen. De hoger gelegen verdiepingen bieden een adembenemend uitzicht over een uniek stukje Amsterdam.

Door BMB ontwikkeling worden 309 sociale huurwoningen voor woonstarters tussen 18 en 28 jaar gerealiseerd. De oppervlakte van de woningen ligt tussen de 30 en 50 m². Op de 1e verdieping bevinden zich de bergingen en een inpandige fietsenstalling. Op de begane grond worden, in een afgesloten parkeergarage, circa 26 parkeerplaatsen gerealiseerd. Tevens realiseert BMB ontwikkeling commerciële ruimtes met een brede bestemming (kantoor, bedrijfsruimtes, zorgfuncties en horeca). De ruimtes hebben een aanzienlijke vrije hoogte van 3-5 meter.

NoordDok verkocht aan woonstichting De Key

Woonstichting De Key is specialist in woonstarters. Met de aankoop van gebouw NoordDok voegt De Key 309 starterswoningen toe binnen de ring A10. De woningen worden door de Key verhuurt met een huur tussen de € 500 en € 700 per maand. Zo krijgen woonstarters meer kans om hun eerste stappen op de woningmarkt te zetten. Begin 2018 is gestart met de bouw. De Key verwacht de eerste bewoners begin 2020 te verwelkomen.

Woonstichting De Key

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.