NoordDok

NoordDok, een gebouw met in de plint een gezondheidscentrum en daarboven gelegen 309 sociale huurwoningen voor woonstarters en young professionals, ligt aan de twee belangrijkste toegangswegen tot NDSM met uitzicht over het IJ en de werf.

De drie gebouwdelen vallen op door de no-nonsense architectuur, die verwijst naar het industriële karakter van de historische werf. De appartementen variëren in grootte tussen de 30 en 50 m2. Op de begane grond is tevens de ingang van de garage gerealiseerd. De garage wordt omsloten door units die gezamenlijk het medisch centrum NDSM vormen. Het medisch centrum, bestaande uit o.a. een apotheek, een huisartsenpraktijk en een tandarts zal in de loop van 2020 haar deuren openen.

NoordDok verkocht aan woonstichting De Key
Woonstichting De Key is specialist in woonstarters. Met de aankoop van gebouw NoordDok voegt De Key 309 starterswoningen toe binnen de ring A10. De woningen worden door de Key verhuurt met een huur tussen de € 500 en € 700 per maand. Zo krijgen woonstarters meer kans om hun eerste stappen op de woningmarkt te zetten. In maart 2020 heeft BMB ontwikkeling de 309 sociale huurwoningen opgeleverd aan Woonstichting De Key.

Woonstichting De Key

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.