NoordDok

Aan de noordelijke zijde van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord maken woonstarters een vliegende start. Aan de twee belangrijkste toegangswegen van NDSM is het gebouw NoordDok gebouwd met een waanzinnig uitzicht over het IJ en de werf.

Een in het oog springend gebouw, vanwege de no-nonsense architectuur die verwijst naar de industriële NDSM van weleer, maar dan in een nieuw jasje. NoordDok  bestaat uit drie gebouwdelen van 9, 11 en 15 verdiepingen. De hoger gelegen verdiepingen bieden een adembenemend uitzicht over een uniek stukje Amsterdam.

Door BMB ontwikkeling zijn 309 sociale huurwoningen voor woonstarters tussen 18 en 28 jaar gerealiseerd. De oppervlakte van de woningen ligt tussen de 30 en 50 m². Op de 1e verdieping bevinden zich de bergingen en een inpandige fietsenstalling. Op de begane grond zijn, in een afgesloten parkeergarage, 26 parkeerplaatsen gerealiseerd. Tevens heeft BMB ontwikkeling commerciële ruimtes met een brede bestemming (kantoor, bedrijfsruimtes, zorgfuncties en horeca) gerealiseerd. De ruimtes hebben een aanzienlijke vrije hoogte van 3-5 meter.

NoordDok verkocht aan woonstichting De Key
Woonstichting De Key is specialist in woonstarters. Met de aankoop van gebouw NoordDok voegt De Key 309 starterswoningen toe binnen de ring A10. De woningen worden door de Key verhuurt met een huur tussen de € 500 en € 700 per maand. Zo krijgen woonstarters meer kans om hun eerste stappen op de woningmarkt te zetten. In maart 2020 heeft BMB ontwikkeling de 309 sociale huurwoningen opgeleverd aan Woonstichting De Key.

Woonstichting De Key

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.