Waar ben je naar op zoek?

No-Land (2007) | by Patricia de Ruijter

No-Land is voor het eerst geëxposeerd tijdens de opening van de Kunststad in 2007. En is destijds tot stand gekomen door bijdragen van het AFK en Stichting Kinetisch Noord.


Het correspondeert dan ook met de idealen van deze special plek. No-Land gaat dan ook over plekken die nog niet zo ingevuld zijn en ook zo mogen zijn.


Plekken die uitdagen om te ontdekken en te fantaseren en die je steeds weer uitdagen om opnieuw uit te vinden. No-Land is ook een state of mind: daar is geen religie, geen politiek en geen staat.

Daarna had No-Land een nomadisch leven. Verschillende artiesten en publiek participeerde in de installatie. Zo werd er tussen gemediteerd, geprojecteerd, geschreven en muziek gemaakt.

In het verleden participeerden verschillende kunstenaars in de installatie het zou leuk zijn als
dat nog steeds af en toe gebeurt, zeker nu in het online domein. Hierbij wordt dezelfde vraag gesteld als De Ruijter destijds:  “Wat laat je achter in een land dat opnieuw begint?”


Op deze manier was het altijd een beetje anders en altijd onder weg. Sinds 2018 is No-Land weer terug en verlicht op bijzondere wijze een stukje in de uiterste hoek van de Kunststad.
http://mediakaal.nl/No-Land

Patricia creëerde destijds ook verschillende grote internationale tentoonstellingen onder de naam Test-Portal Now Art.
In de afgebroken docklands hal tussen de Scheepsbouw loods en Lasloods.
http://mediakaal.nl/CURATORIAL-Test-Portal-now-Art

website

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.