NDSM Nursery Square Archief

Op weg naar school of werk, kussen achter een hoek van een gebouw, sprintjes trekken naar de pont, gegiechel dat uit een auto klinkt, kauwgom op de grond, vissen in het dok: dagelijkse activiteiten op de NDSM-werf. In NDSM Nursery Square, een project van Studio Makkink & Bey bekijken zij dagelijkse handelingen op de NDSM-werf met de vraag hoe zij deze via culturele activiteiten kunnen herprogrammeren.

Vanaf oktober 2019 is er het tijdelijk plein te bezoeken waar ruimte is om met een flexibele infrastructuur interventies te doen en het gedrag in de openbare ruimte van de werf te beïnvloeden. Het plein ziet er dan ook nooit hetzelfde uit, meebewegend met haar bezoekers en soms ook ingekleurd door artists in residence. Zo zijn er park meubels te leen en waren er zangers en kunstenaars die de pont reizigers in september tijdens de spits toegezongen hebben. Kunstenaar Antoine Guay heeft een broodoven in een container gebouwd, waarna het daarin gebakken brood op een aantal zaterdagen aan bezoekers werd uitgedeeld in ruil voor een mooi gebaar of actie.

Maar omdat dit ook een publiek plein is, van en voor Amsterdammers, nodigen ontwerper Jurgen Bey en curator Jules van den Langenberg ook buurtbewoners en partijen op de werf uit om zelf voorstellen voor de programmering te doen.

Dus heb je een idee voor een borrel voor de buurt of je bedrijf, wil je een filmavond organiseren in de openlucht of wil jij Ajax de Champions League zien winnen met zelfgebakken pizza uit de oven: geen idee is te gek! 👉 Stuur jouw idee nu in!

📆 Kijk geregeld in de agenda voor de actuele programmering en volg de Nursery Square op Instagram. We zien je graag terug!


Stichting NDSM-werf regisseert, initieert, cureert, verbindt en stimuleert activiteiten op de NDSM-werf waardoor de stad, haar bewoners en bezoekers deze plek nu en in de toekomst omarmen als een gebied waar ruimte is voor het onverwachtse. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor het kunstprogramma, waar The NDSM Nursery Square van Studio Makkink & Bey onderdeel van is.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.