NDSM Light: An-sisters [NDSM] | belit sag Archief

KUNSTPROGRAMMERING VAN STICHTING NDSM-WERF

6 NOVEMBER – 4 DECEMBER 2022

belit sağ (1980, Turkije, zij/hen) is beeldend kunstenaar en docent en woont in Amsterdam. Op NDSM presenteren zij een nieuw werk in opdracht van Stichting NDSM-werf als reactie op de (onzichtbare) geschiedenis van de werf. ‘An-sisters (NDSM)’ verbindt en traceert de verhalen en strijd van vrouwelijke arbeidsmigranten uit Turkije door de generaties heen. sağ interviewde verschillende vrouwen: een voormalig textielarbeidster vertelt over het werken op verschillende locaties in Amsterdam, waaronder de NDSM eind jaren 80, begin jaren 90; haar dochter haalt herinneringen op aan het werkende leven van haar moeder; een organisator/vertaler vertelt over het mede-eigenaarschap van een textielatelier op NDSM eind jaren 80. Naast de interviews bevat de videoinstallatie fragmenten uit archieven als Instituut voor Beeld en Geluid en een spoken word audio piece dat uit de interviews is opgebouwd. An-sisters (NDSM) traceert de materialiteit, precariteit en onzichtbaarheid van vrouwelijke arbeidsmigranten door de generaties heen.

Het werk van belit zal voor het eerste te zien zijn op de NDSM-werf tijdens Museumnacht 2022. Het werk kwam tot stand in samenwerking met Instituut voor Beeld & Geluid.

Locatie: Smederijplein, te zien 6.11.2022 – 4.12.2022. De video ‘An-sisters (NDSM)’ kun je online bekijken op deze pagina

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.